Otte af Fyns ti dyreste rækkehuse i udbud ligger i centrum af Odense. Der er hele 14 millioner kroner imellem Fyns og Sjællands dyreste rækkehus.

Et rækkehus er lykken for mange familier. Men vil man bo på en mondæn adresse uden at skulle lægge et tocifret millionbeløb, skal man holde sig til Fyn. Der er nemlig hele 14 millioner kroner imellem Fyn og Sjællands dyreste rækkehuse, der er til salg lige nu, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på rækkehuse er 18.795 kroner for hele landet. I Københavns Kommune ryger den helt op på 37.147 kroner og på lidt over 22.000 kroner i Aarhus.

- Afstandene i Danmark er korte. Alligevel er der enorme forskelle på boligpriserne. Ser vi på den gennemsnitlige kvadratmeterpris på rækkehuse, så er det ikke overraskende, at København trækker gennemsnittet op, for rækkehuse i hovedstaden giver mulighed for at have sit eget hus kombineret med en beliggenhed i byen. De er derfor enormt eftertragtede. Til gengæld kan de fleste være med, hvis de søger lidt væk fra de største byer, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Rækkehuset på H.C. Andersens Gade 6 i Odense koster 3.995.000 kroner.

Store forskelle på dyreste rækkehuse

Den store forskel kan illustreres ved at tage et kig på de dyreste rækkehuse på Sjælland, i Jylland og på Fyn. Det dyreste sjællandske rækkehus koster små 18 millioner kroner, mens det dyreste i Jylland og på Fyn koster henholdsvis 10 og 14 millioner kroner mindre.

- De dyreste rækkehuse på Fyn ligger i Odense og koster tæt på fire millioner kroner. Her kan du altså få et byhus for en pris, der koster en tredjedel af, hvad det koster i Nordsjælland og i København. Det er en illustration af den enorme forskel i prisniveauet, der naturligvis bliver endnu større, hvis du køber rækkehus i for eksempel Middelfart, Nyborg eller Svendborg, siger Birgit Daetz.

Der er aktuelt 2.564 rækkehuse til salg på Boligsiden.dk. Halvdelen af disse ligger på Sjælland. Små 900 ligger i Jylland, mens godt 200 ligger på Fyn og øerne.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.