Anmeldelse

Septetten Sunday Karma er et ambitiøst amatørprojekt med store drømme. Flere af sangene på gruppens nye ep "Sunday Karma 1" indikerer, at bandet har noget at hænge ambitionerne på.

Sunday Karma begyndte som et hyggeligt fritidsband med medlemmer fra Faaborg- og Svendborg-området. Da gruppen fik Baal-medlemmet Henrik Melander med i folden, skete der pludselig ting og sager i øvelokalet. Alle mand - og den ene kvinde - var tvunget til at oppe sig. Resultatet af en støt stigende formkurve kan høres på gruppens aktuelle ep-udspil "Sunday Karma 1" med fem velkomponerede og velspillede sange.

Åbningsnummeret "We're Building It Up" emmer af 90'er-soft-rock med guitarsolo og taktfaste klap, som er svære ikke at klappe med på. "Look At You Now" er voksenpop med storladent omkvæd og kælent mandekor.

Melanders sangskrivertæft er alfa og omega for kvaliteten på albummet, hvor der dog er flere andre markante lyspunkter. Ikke mindst forsanger Anders Pedersen har løftet sin vokal betragteligt i forhold til de første singler, jeg hørte med bandet. Han var ikke dårlig dengang. Han er bare hamrende behagelig at lytte til nu, og albummets absolutte perle, "Don't Look Down" er især et højdepunkt på grund af hans vokalarbejde. Der er vemodigt uden at blive oversentimentalt. En sanger, der i den grad fortjener et større publikum.

Bandets syv medlemmer henter inspiration i øst og vest. I fortid og nutid. Jeg hører en forkærlighed for The Beatles. Og en slet skjult hilsen til genopstandne Gangways hit "Mountain Song" på Sunday Karmas "Light Up My Days". Og i sagens natur også klare lighedspunkter med Baal, som Melander har komponeret for i årtier.

Produktionen er upåklagelig og levner plads til samtlige medlemmer i bandet, der hver især sætter aftryk på sangene. Henrik Melander er dog det kroniske omdrejningspunkt med sit keyboard, som på samme måde som de kompetente tekster løfter helhedsindtrykket.

De fem melodier lider lidt under manglen af nytænkning, hvilket er den primære anke. Til gengæld er sangene spillet og sunget så flot, at ep'en kan høres på repeat i timevis uden at trætte. Sunday Karma bevæger sig stille og roligt fra amatørisme til professionalisme.

Ep: "Sunday Karma 1"

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.