Kongeetapen i dette års PostNord Danmark Rundt skydes i gang Otterup. Feltet kommer også forbi Bogense inden slutmålet i Vejle

Nordfyn: PostNord Danmark Rundt, som er landets største cykelløb, lægger vejen forbi Nordfyn. Det sker torsdag 14. september, når den såkaldte kongeetape skydes i gang på Torvet i Otterup. Det er første gang nogensinde, at en etape i PostNord Danmark Rundt har en nordfynsk startby.

Du får dermed mulighed for at komme helt tæt på nogle af Danmarks dygtigste cykelryttere og ikke mindst også flere internationale stjerner, inden de sendes ud på 160 kilometer landevej.

Alt i alt har vi lagt 100.000 kroner i projektet, og jeg synes, at pengene er med til at skabe stor bevågenhed på Nordfyn.

Peter Ginnerskov, eventkoordinator i NEET.

Det oplyser Peter Ginnerskov, eventkoordinator i Nordfyns Erhverv og Turisme, som sammen med Sport Event Fyn har fået aftalen på plads med PostNord Danmark Rundt.

- En af vores opgaver hos Nordfyns Erhverv og Turisme er at få trukket flere events til Nordfyn. Nu får vi besøg af Danmarks største cykelløb, og vi håber, at folk vil tage godt imod det, siger Peter Ginnerskov.

Fra klokken 12 til 12:45 vil der være rytterpræsentation og interviews med flere af de prominente navne fra en opsat scene på Torvet i Otterup.

Reklamekaravanen kommer forbi og kaster sponsorgaver ud til publikum. Løbet medbringer ligeledes forskellige boder, og lokale folk får ligeså mulighed for at sælge fra boder.

Også Otterup Handelsforening er klar til at fejre cykelfesten.

- Vi har opfordret folk til, at de placerer en gammel cykel i vinduet eller sætter balloner op. Vi håber på, at der kommer mange mennesker til byen, fortæller John Andersen, næstformand i Otterup Handelsforening.

Men det er bestemt ikke gratis at blive startby for en etape. Peter Ginnerskov mener dog, at Nordfyns Kommune får uvurderlig medieopmærksomhed for pengene.

- Sammen med Sport Event Fyn har vi købt retten til at være startby i Otterup. Alt i alt har vi lagt 100.000 kroner i projektet, og jeg synes, at pengene er med til at skabe stor bevågenhed på Nordfyn. Løbet bliver transmitteret live på dr.dk, og om aftenen laves et sammendrag af hele etapen, som kan ses på hovedkanalen i bedste sendetid. Lad os håbe på, at de viser mange billeder fra Nordfyn, siger Peter Ginnerskov.

Videre til Bogense

Det er dog ikke kun Otterup, der får besøg af PostNord Danmark Rundt, som er blevet afviklet siden 1985.

Når feltet suser ud af handelsbyen, så er det i retning mod Bogense. Via Norup, Nr. Nærå, Gyldensteen, forbi Rådhuset i Bogense, gennem Adelgade og forbi havnen.

- Reklamekaravanen er en halv time foran feltet på hele ruten, så den vil også kunne opleves i Bogense og undervejs på ruten, oplyser Peter Ginnerskov.

Efter besøget i Bogense sættes kursen mod Skåstrup, ad småveje gennem Brenderup, langs vandet ud til Strib og Middelfart og til sidst forlades Fyn ad den Gamle Lillebæltsbro. I Vejle sluttes af med de klassiske bakker Gl. Ribevej og Koldingvej efterfulgt af 21 procent-stigningen på Kiddesvej.

Store ting i vente

Dagen før blev 2. etape kørt fra Svendborg til Odense, så dermed kan Fyn notere sig for to startbyer og én slutby. Det skyldes ikke mindst Sport Event Fyn, der netop har til opgave at få helt store sportsbegivenheder til Fyn.

- Da jeg ringede til Jesper Worre, som er løbsdirektør på PostNord Danmark Rundt, så havde han allerede været i kontakt med Sport Event Fyn. På den måde kunne vi hurtigt koble os sammen, fortæller Peter Ginnerskov, der lige nu har travlt med at planlægge to andre store cykelevents, der snart kan opleves i Bogense.

- World Cup i cykelcross 19. november og VM i cykelcross fra 2. til 3. februar 2019. Det bliver kæmpe stort, påpeger han.

Sport Event Danmark, Sport Event Fyn, Danmarks Cykle Union og Nordfyns Erhverv og Turisme er samarbejdspartnere på projekterne. Det forventes, at 50 millioner mennesker vil følge med i VM i cykelcross på TV. Derudover skønnes 2-3.000 tilskuere til World Cup, mens forventningen til VM er 10.000.

  • fyens.dk