Mængden af teknologi vokser i de danske køkkener. Mikrobølgeovnen er den mest populære, mens opvaskemaskiner står i 69 procent af hjemmene.

Balje, børste og varmt vand er i 31 procent af de danske hjem i brug, når der skal vaskes op efter aftensmaden. I de resterende 69 procent danske husstande er der installeret opvaskemaskine. For 27 år siden i 1990 var det omvendt. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Siden 1990 er antallet af opvaskemaskiner vokset støt frem mod 2010, hvor det har fundet et leje omkring de 67 til 69 procent. Men maskinerne, der hjælper med opvasken, er ikke de eneste teknologisk fremskridt, som de fleste danskere gør brug af.

Også mikrobølgeovnen har indtaget de danske køkkener. I 1990 havde 17 procent af danskerne en lille ovn, der kunne opvarme maden på nærmest ingen tid. I 2017 er procenttallet steget til 76, og mikrobølgeovnen er ifølge Danmarks Statistik den mest populære af de to teknologier i køkkenet. Ligesom med opvaskemaskinerne er stigningen i antallet af mikrobølgeovne stagneret omkring 2010 og har fundet et leje omkring de 73 til 77 procent. 

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.