En 18-årig mand fra Nordfyn var søndag eftermiddag årsag til en langstrakt biljagt, da han ikke ville stoppe for politiet.

- Med den fart troede vi, at han havde bilen fuld af våben.

Sådan kommenterer vagtchef Asbjørn Larsen, Fyns Politi, en lang biljagt over en del af Odense og Nordfyn søndag eftermiddag.

Politiet forsøgte at stoppe en VW Golf model fire i mørke farver, fordi det havde fået en anmeldelse om, at føreren var påvirket af spiritus. Men bilisten nægtede at stoppe og slap fra patruljen. Klokken 16.15 fik man igen kontakt til bilen på Odins Bro over Odense Kanal, men føreren ville stadig ikke stoppe.

Det førte til en langstrakt biljagt fra Odins Bro over Otterupvej, Lunde, Uggerslev og Hasmark, før det lykkedes at stoppe bilen syd for Hasmark.

- Det var helt uforsvarlig kørsel. Han kørte alt for stærkt også på steder med dårlige oversigtsforhold, og han kørte over for rødt, siger vagtchefen.

Da man endelig kunne komme i kontakt med føreren viste det sig, at hans eneste forseelser - udover biljagten - var, at han ikke havde kørekort og havde en meget lille mængde euforiserende stoffer på sig.

Hvis nogen har været i fare på grund af mandens kørsel, vil politiet gerne høre fra dem.

- Man behøver ikke at ringe, hvis man bare har set ham. Men hvis han har været lige ved at køre ind i nogen, vil vil gerne høre om det, siger Asbjørn Larsen.

Søndag aften var den unge mand stadig anholdt, mens politiet fandt ud af, om han skal fremstilles i retten med henblik på varetægtsfængsling.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.