KOØJET

Maritim Weekend fortsætter søndag. Historien begyndte med et "brugtbådsmarked" i 1995.

Rudkøbings tidligere havnefoged Mogens Wester­gaard, Thurø søsatte i 1995 ideen med et brugtbådsmarked i sensommeren. Opskriften var, at alle bådejere gratis kunne lægge deres båd til salg i Rudkøbing i en weekend. Samtidig kunne gæstesejlere uden at skulle betale havnepenge afprøve faciliteterne for en nat. Siden den tid har konceptet udvidet sig.

- Det er en stor weekend for Rudkøbing Havn. Vi lægger mange kræfter i det, og vi glæder os over det gode vejr og det fine besøg, sagde havnefoged Kim Rasmussen lørdag middag til Koøjet.

Markedet, der nu hedder Maritim Weekend, byder foruden brugtbådshandel på række tilbud med det søværts som tema. Den frivillige arbejdskraft leveres af Kajak Langeland, Dansk Søredningsselskab, Rudkøbing-Strynø Bådlaug og Rudkøbing Sejlklub. Sejlklubben forsøgte lørdag at afvikle sin traditionelle hovedkapsejlads. Sidst på eftermiddagen blev kapsejladsen - undskyld ordet -  afblæst. Det skyldtes, at ingen af deltagerne skønnedes at kunne nå i mål til fastsat tid.

Maritim Weekends stumpemarked på Bianca Yachts opbevaringsplads tiltrækker både private og profesionelle forhandlere og ikke mindst et stort publikum fra øhavs-området.

- Jeg har været med alle årene. Mindst tyve gange. For mig er det nok mest fis og hygge, men jeg får også knyttet nogle kontakter her, fortæller Martin Solmer fra Solmers Marine -og Maskinservice i Stenstrup.

Mens Koøjet kikker på stumperne, får Martin Solmer sig en snak med sejleren Jan Knudsen fra Thurø, og Sonnich Sonnichsen fra Marstal får for fornuftige penge købt sig den impeller han lige står og kan bruge til maskineriet om bord i sin LM 27-motorsejler.

I en anden bod gjorde Ove Schuldt fra Svendborg et kup til sin udstødning på Bukh'en om bord. Han viser os et bøjet metalrør i original emballage:

- Det er tid til udskiftning. Det gamle smuldrer. Nu har jeg sparet 300 kroner, fortæller han glad.

Lørag aften sponserede Rudkøbing Havn kul til  fællesgrill og holdt auktion over donerede gaver fra lokale forretninger. Overskud tilfaldt de involverede klubber.

Maritim Weekend fortsætter søndag.

 

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".