Anmeldelse

"Klarsyn" hedder Joey Moes nyeste påfund.

Klarsynet rækker dog ikke længere, end at popmagerens nye plade kun kræver en smule anstrengelse for at afkode logikken; Joey Moe leverer - nok en gang - en let omgang meterpop designet til playlisterne og prøverummene i H&M. Og buksen passer som regel til en platinplade eller to efterfølgende.

Så alt er såre godt i den danske pladebranche. Og dog: Moes udkast, hans syvende langspiller, er jævnt kedelig, og sangmaterialet giver dig ikke et karatespark til tilværelsens ulidelige lethed. Intet nyt klarsyn, om man vil. Alt spiller, jo da, men vi har hørt det før.

Pop, R&B, beats og fedtløse tekster kendetegner "Klarsyn", der kun roterer omtrent 35 minutter. Joey Moe er blevet erklæret hverdagsmenneske, han hylder ligusterlivet i "Almindelig" og "... smiler sødt til min nabo, alt imens han klipper sin ligusterhæk". Der må være mere spændende ting at foretage sig bag en ligusterhæk.

Nogle at titlerne lyder nærmest Seebachsk - tag blot "Heltinde" og "Helt Okay". Sidstnævnte medvirker Barbara Moleko på uden at overbevise lytteren om, hvorfor det skulle gøre pladens eneste "hit" mange decibel bedre.

På "Heltinde" synges der helt banalt, at "Du' min heltinde. Når jeg' på dybt vand og ikk' ka' få luft ta'r du mig op til overfladen igen. Du' min heltinde". Teksterne løfter sig desværre ikke, de kommer ikke engang på dybt vand.

Joye Moe fortsætter sit virke på samme firmament som hidtil. Hvorfor ikke, når nu han er blevet mere voksen og vis, søge nye horisonter i musikkens brogende univers - og få et klarsyn?

Joey Moe: "Klarsyn", disco:wax, er udgivet

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.