Nyt bureau inviterer passionerede mennesker og eksperter til at sammensætte rejser, som andre får lyst til at deltage i.

Er du typen, der er god til at sammensætte din egen rejse? Og er du samtidig god til at få folk med på en idé, kan du måske komme gratis rundt i verden eller endda tjene penge på det.

Et nyt dansk rejsebureau, Viavana, har udviklet et koncept, hvor for eksempel en yogainstruktør, en forfatter, en blogger, en kendt sportsmand eller -kvinde, en madekspert, en kulturnørd - ja, alle, der er passionerede inden for et bestemt område - kan designe en rejse og få Viavana til at stå for alt det praktiske med flybilletter, hotelreservationer, transport, markedsføring osv. På den måde behøver rejsedesigneren ikke at have penge op af lommen.

Prisen på rejsen kan rejsedesigneren være med til at fastsætte, idet vedkommende selv bestemmer, hvad fortjenesten pr. deltagende person skal være. Lad os sige, at det er 2000 kroner, som skal lægges oven i basisudgifterne til fly, hotel osv. Af de 2000 kroner skal Viavana have 20 procent, som dækker markedsføring af rejsen, økonomiske garantier og udlæg, personlig rådgivning til rejsedesignernen, bookingadministration, udvikling af den platform, rejsen sælges på m.m.

Rejsedesigneren kan også vælge at sige, at som "tak for at have sammensat rejsen", skal han eller hun blot have sin egen rejse betalt.

Parastou Booyash, der er marketing- og kommunikationschef i det nye bureau, forklarer, at konceptet også kan benyttes af idrætsforeninger, virksomheder og privatpersonen, som skal stå for en stor tur, og hvor den ansvarlige gerne vil være fri for at skulle holde styr på, hvem der har betalt. Det kan i stedet foregår direkte igennem Viavana.

- Vi er her for at gøre det muligt for folk at rejse med deres passion uden at bekymre sig om alt det administrative, forklarer Parastou Booyash.

Når bureauet er kommet godt i gang i Danmark, forestiller hun og ejerne sig, at konceptet introduceres i andre lande.

Blandt de ture, som allerede er lagt op på bureauets hjemmeside, er en træningsferie med instruktør Kira Eggers, en Dublin-tur med kulturanmelder Henrik Queitsch, som fortæller om byens musikliv, litteratur og kunst, og en rejse til Sydamerika med Rune V. Harritshøj, som er forfatter til "Turen går til Argentina & Chile".

Viavana er medlem af Rejsegarantifonden og ejes af venture-fonden Promentum Equity Partners, Desi Star ApS, Invo Holding ApS og grundlæggerne af bureauet - personer, som arbejder i teknologibaserede virksomheder.

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).