Man skal bare se sig omkring for at konstatere, at løb er blevet den store passion blandt danskere. Det smitter også af på udbuddet af rejser.

Flere bureauer sender grupper til større og mindre løb rundt omkring i verden, og senest har Jysk Rejsebureau taget en tur med daglige løb i New York på programmet. Bureauet forventer at udvikle konceptet, så kunderne også kan vælge andre byer og lande.

Første tur er i marts, og deltagerne løber enten om formiddagen eller om eftermiddagen i forskellige bydele. Der er guide med, men i Harlem er det repræsentanter for løbefællesskabet Harlem Runners, som guider deltagerne rundt.

Direktør Niels Amstrup oplyser, at tempoet bliver langsomt og med mange stop undervejs, men deltagerne skal alligevel være i en vis form: De forventes at træne to til fire gange om ugen, og det vil være en fordel, hvis de har løbet - elller trænet op til - halvmaraton inden turen.

New York-turen varer en uge, men kan kombineres med for eksempel bade- eller bilferie. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).