Praia D'El Rey har alle de faciliteter, der gør en golfferie til en succes

Praia D'El Rey Golf & Beach Resort en lille times kørsel nord for Lissabon er for det portugisiske fodboldlandshold, hvad Vedbæk i mange år var for det danske. Det er her, Cristiano Ronaldo & Co. ofte holder til i dagene op til en hjemmekamp og træner på en af resortets UEFA-godkendte baner.

Men det er trods alt resortets golfbane, som er kendt langt uden for Portugals grænser. Den rangeres næsten altid blandt Europas bedste 100 baner, og når man dertil lægger de øvrige faciliteter, har man noget af det tætteste, man kommer et perfekt golfresort. Eneste markante forbedring ville være, hvis gæsterne havde to golfbaner at skifte imellem.

Resortet ligger helt ud til Atlanterhavet på det, der af markedsføringsmæssige grunde er døbt Sølvkysten. Nærmeste by er den charmerende Óbidos 10 kilometer borte. Golfgæsterne kan vælge at bo på det femstjernede Marriott-hotel, i villa, i lejlighed eller et såkaldt "town house".

Ferieboligerne ejes primært af udlændinge, især irere, briter og skandinaver. Nogle bor der permanent, andre kun nogle uger om året. Resten af tiden lejer de boligen ud.

På en uges ferie behøver man strengt taget ikke at forlade resortet. Der er seks restauranter at vælge imellem, og når man ikke spiller golf, kan man nyde livet i både inden- og udendørs pools, spille tennis, gå i fitnesscenter eller spa. Hotellet ligger helt ud til stranden.

Hvis man vil spille en af de tre andre golfbaner i nærheden, er der gratis shuttlebus. Den nyåbnede West Cliffs (se anden artikel) er i øvrigt en del af Praia D'El Rey Golf & Beach Resort, så der er al mulig grund til at holde øje med, om der dukker nogle kombinationspakker op. Det vil være mærkeligt, hvis man ikke får tilbud om at spille for eksempel fem runder golf på valgfri bane eller tre runder på den ene og to på den anden.

Praia D'El Rey Golf Course åbnede for 20 år siden. Klubben har 550 medlemmer, hvoraf 90 procent er udlændinge. De betaler årligt 1500 euro (11.250 kroner) i kontingent og kan nu - mod et tilllæg på 500 euro - spille frit på både Praia D'El Rey og West Cliffs.

 

Stor variation

Når man ser billeder fra banen, er det næsten altid fra et af de fire seaside-huller, men den har meget mere at byde på. En af banens store forcer er kombinationen af huller langs vandet, et par, der med lidt god vilje kan kaldes skovhuller, og endelig parkhuller. Blandt dem er 8., et par 3-hul, som kandiderer til at være signaturhullet.

Man skal slå over en sø, som grænser helt op til green, og normalt i modvind. To bunkere bag green fanger de lange slag. Selv om hullet kun måler 113 meter fra midterste teested (gult), er det ikke let at score på, og fra det bageste af de fem teesteder (174 meter) er det en seriøs test.

Det er en bane, alle vist elsker fra første minut, og man må bare håbe, at de, der er så heldige at være medlemmer, minder hinanden og sig selv om, hvor priviligerede, de er.

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).