Royal Óbidos er tegnet, så den giver masser af udfordringer for både professionelle og amatører.

Når man træder ind i Royal Óbidos Spa & Golf Resorts klubhus, kan man ikke undgå at bemærke én bestemt person: Seve Ballesteros. Spanieren, som begejstrede golfverdenen med sit spil, og som døde i 2011. Inden da havde han nået at slå sig op også som golfbanearkitekt, og hans sidste værk blev netop Royal Óbidos. Billeder af ham hænger i bogstavelig forstand overalt på de hvide vægge - enten som portrætter eller billeder af ham som spiller.

Banen åbnede i 2012 og blev tre år senere kåret som Portugals bedste ved World Golf Awards. Sidste år kårede IAGTO, golfrejsearrangørernes internationale organisation, resortet til "Golf Resort of the Year".

Det er også imponerende, men har alligevel ikke samme hygge som Praia D'El Rey, fordi det endnu ligger mere åbent i landskabet.

Hotellet, det femstjernede Evolutee, har blot 39 værelser. Philippe Starck har været hovedarkitekt på projektet og har selv haft ansvaret for lobbyområdet, som i sig selv er blevet en attraktion.

 

Design i verdensklasse

Klubhuset er lige så eksklusivt som hotellet, og fra restauranten er der panoramaudsigt over adskillige golfhuller.

Banen ligger blot få hundrede meter fra Atlanterhavet og så tilpas højt i landskabet, at der fra mange huller er udsigt over enten havet eller Óbidos-lagunen, Portugals største.

Designet er verdensklasse. Sjældent har jeg set en bane, der fra bagerste teested (6692 meter) ser så giftig ud, mens den fra de to forreste teesteder (rød og blå (5024 og 5450 meter) bliver mere overkommelig, men bestemt ikke kedelig og stadig med masser af udfordringer omkring green. En del steder skal man over vand for at komme ind til det tætklippede område, mens man andre steder kan bruge et ekstra slag og spille sig udenom en sø. På den måde appellerer banen hele tiden til omtanke og kreative løsninger.

Uden en marshall til at rådgive ville vi (herrerne) givetvis have valgt at spille fra det midterste teested (gult/5968 meter), men han rådede os til at spille fra blåt (5450 meter). Vi kunne efter runden ikke takke ham nok.

Stærkest i erindringen står flere ret korte og smukke par 3-huller med vand i spil og flere par 5-huller, blandt andet 18., hvor man kan vælge at satse hele butikken og gå efter green i to eller tre slag afhængigt af niveau og risikere at slå i søen, som beskytter green, eller at spille uden om vandet.

Der er ikke voldsomt mange bunkere omkring greens, men de er anlagt, så bolden ved upræcise slag uvægerligt løber af det kortklippede område, og så er der måske pludselig et chip og to put tilbage.

Vedligeholdensen af banen er - selvfølgelig - upåklagelig, så en golfferie på Sølvkysten omkring Óbidos bør absolut inkludere Royal Óbidos.

 

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).