Morten Andersen, borgmester og formand for bevillingsnævnet i Nordfyns Kommune, mener, at han har gjort sit for, at Betinas Madhus, der lejer sig ind i kommunens lokaler i Bogense Marina, kunne få styr på sin alkoholbevilling.

Hvordan har du det med, at kommunen lejer lokaler ud til en restaurant, der ikke har haft en alkoholbevilling siden stedets åbning i april?

- Det kan vi som kommune ikke stå model til. Loven skal gælde for alle restauranter på Nordfyn, så jeg er skuffet over, at Betinas Madhus ikke har fået styr på sin alkoholbevilling på trods af flere henvendelser fra mig.

Hvor mange gange har du kontaktet dem?

- Jeg har været dernede tre gange i løbet af sommeren for at gøre opmærksom på, at nu skal I bringe forholdene i orden. Den første gang var i maj, og her cirka tre måneder efter kan jeg konstatere, at de stadig ikke har nogen bevilling.

Har du kontaktet politiet, der har myndigheden til at sanktionere, når folk ikke overholder regler?

- Nej, det har jeg ikke. Jeg har en forventning om, at når restauranten siger til mig, at de får styr på sagerne, så har jeg tillid til, at der er handling bag ordene.

Så du mener, at kommunen har gjort sit?

- Ja, jeg synes, at vi har forsøgt at skubbe dem i den rigtige retning. Som en service har jeg været dernede tre gange for at gøre dem opmærksomme på problemet. Nu er Fyns Politi gået ind i sagen, så må vi se, hvad der sker fremadrettet.

Kan du oplyse, om Betinas Madhus fornylig har søgt om en alkoholbevilling?

- Det har de. Men på et møde i bevillingsnævnet onsdag i sidste valgte vi at give et afslag på ansøgningen.

Hvorfor?

- Der er ting, som ikke er opfyldt. Mere må jeg ikke oplyse, og det kan Fyns Politi heller ikke.

Må restauranten så ikke søge igen, eller?

- Jo, hvis de bringer forholdene i orden.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Trods påbud: Restaurant blæste på loven

Trods påbud: Restaurant blæste på loven