20 år med RAP OM KAP i Munke Mose!
Lørdag den 2. september er det tyvende gang, Scleroseforeningens små ænder med de røde kasketter svømmer om kap i åen i Munke Mose med det formål at skabe synlighed om sygdommen sclerose samt skabe et overskud til forskning.
For tyve år siden blev traditionen startet med et solidt skub i ryggen fra Odense Turistbureau, City-foreningen og Fyens Stiftstidende. Med et overskud på ca. kr. 10
Som sædvanlig starter vi ved 9-tiden med at opbygge rammerne med telte og boder, hvor der sælges forfriskninger, ligesom vi anbefaler et besøg i informationsstanden.
Hvordan er det, at have sclerose?? Ja..Det er svært at forklare med ord, men kl. 11.00 åbner test-banen, der er udviklet i samarbejde med neurologer. For et kort øjeblik, kan vi udstyre publikum med svømmefødder, ekstra-vægt på benene, briller, der forvansker og på den måde simulere, hvordan scleroseramte oplever hverdagen
Lars Svirstra – den syngende tandlæge, underholder på pladsen fra kl. 11.00 – 13.00
Borgmester Peter Rahbæk Juel holder åbningstale kl. 13.00, hvorefter

Klovnen Alfredo optræder for børn og barnlige sjæle.

Kl. 14.00 går det løs! I skrivende stund ser det ud, som om 6.000 plasticænder skal i åen, og godt hjulpet på vej at godhjertede sponsorer og arbejdsomme frivillige, skaber de et overskud, formentlig på den gode side af kr. 100.000,-. I år går hele beløbet ubeskåret til forskning.

Ser man på statistikkerne, har de 4 fynske lokalafdelinger på de forgangne 20 år skabt ca. 1,3 mill. kr. til scleroseforskning og patientstøtte – et beløb sponsorer, frivillige og arbejdsgruppen godt kan være stolte af! Der er to formål med arrangementet – dels at støtte forskning i sygdommen sclerose, hvor Scleroseforeningen er en stabil bidragyder med ca. 10 mill. kr.om året og dernæst at synliggøre hvordan det er at skulle leve et liv med sclerose, en uhelbredelig sygdom, der af ukendte årsager i løbet af de sidste 25 år er fordoblet i antal

Pressekontakt Birthe Rasmussen – Enebærvej 58, 5260 Odense S.

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet