Om cirka et år åbner Hotel Odeon, der ikke alene bliver byens største, men formentlig også byens dyreste hotel.

Odense: Hotel Odeon bliver ikke alene byens største hotel, men formentlig også byens dyreste og - mener folkene bag - byens flotteste. Torsdag var der rejsegilde for hotellet, der kommer til at ligge ved siden af koncerthuset Odeon i den nordlige ende af TBT-området.

Det bliver Odense Sport og Event, der skal drive hotellet, som bygges af KPC for Niels Thorborg, og derfor var det også direktør for Odense Sport og Event, Ole Bang Nielsen, der bød velkommen til håndværkere, politikere, embedsmænd, entreprenører og de mange andre, der var mødt op for at fejre, at byggeriet er halvvejs undervejs.

Hotel Odeon

Får 234 værelser og et areal på 9000 kvadratmeter.Bygges af KPC fra Herning, der også har bygget blandt andet musikhuset Odeon.

Driften skal varetages af Odense Sport og Event og 3C-koncernen.

Hotellet åbner i efteråret 2018.

Heriblandt var borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der kaldte byggerierne i den nye Thomas B. Thriges-bydel en milepæl i Odenses transformation.

- De nye bygninger viser den mentale transformation, vi gennemgår, og byggerierne er bevis på, hvad der er gang i her i Odense. Hotel Odeon får en fantastisk beliggenhed, og det er vigtigt, at byen har gode overnatningsmuligheder, sagde borgmesteren blandt andet.

Hotellet bliver 9000 kvadratmeter i fem etager og med 234 værelser, konferencelokaler og restaurant bliver det byens største. Hotellet bliver et såkaldt design-hotel, kunne storinvestor Niels Thorborg afsløre og i en munter tone kunne han fortælle om rækken af møder og beslutninger, der har skullet træffes - nogle så detaljerede, at selv en stor erhvervsmand med meninger om meget måtte stå af. Krumningen på makeup-spejlene var et eksempel.

Til gengæld kunne Thorborg tage æren for de rå massive plankegulve, som lægges i en del af i hotellet, og det er også Thorborg, der har været med til at beslutte, at hotellet skal indrettes i en lys nordisk stil med masser af skandinavisk design.

Underetagen skal foruden reception og konferencelokaler rumme en bar og en restaurant med åbent køkken, så alle kan følge med i en del af kokkenes arbejde, men hvem der skal drive restauranten er endnu ikke besluttet.

- Jeg tror, det bliver lige præcis sådan et hotel, vi alle går og drømmer om. Vi har været på studietur og set mange hoteller, men er blevet enige om, at det rigtige var et hotel med nordisk design. Lyst og let. Det bliver et hotel, der ligeså godt kunne have ligget i Hamburg eller Paris. Det bliver fantastisk, lød det fra Thorborg, der har været med til at tage stilling til det meste.

- Det er jo vigtige beslutninger. Hver gang, vi beslutter noget, så skal det jo laves i 234 værelser.

Samspil med byrummet

Det er Arkitema Arcitects, der har tegnet Hotel Odeon, og herfra var arkitekt Mette Julie Skibsholt med til rejsegildet.

- Udefra bliver det et klassisk gedigent hotel, der på alle måder er moderne i sine proportioner. Det farver byrummet i en gylden palet i varme toner og går i spil med omgivelserne, sagde Mette Julie Skibsholt, der også har samarbejdet med Pernille Arlien-Søborg fra tegnestuen co.designstudio.

Hun har været indretningsarkitekt på hotellet.

- Vi har arbejdet meget med overfladerne sten og træ og har fået specialbygget en del interiør, men der vil også være dansk design fra Frits Hansen og stoffer fra Kvadrat til puder, gardiner og møbler.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.