Den 16. september bliver det moderne liv dissekeret af bl.a. Jørgen Leth, Naja Marie Aidt, Caspar Eric, Carl Emil Petersen gennem ord og uafrystelige lyduniverser, når Posten slår dørene op til Digte & Lyd.

Det er med glæde, at vi i Odense kan præsentere lyrik-arrangementet Digte & Lyd. De tidligere udgaver i København har trukket fulde huse i VEGA og været et regulært tilløbsstykke. Programmet byder på rørende og oprørende musik- og lyrikoplevelser, der sætter sig i kroppen, gør godt i hovedet og samler generationer.
Digte & Lyd er en sanselig sammensmeltning af rum og tid, hvor forfatternes stærke ord blandes med musik, så publikum for en stund har muligheden for at se omverdenen i et andet perspektiv. Kählers kulturchef Ane Cortzen holder styr på aftenens program, som byder på følgende:

Jørgen Leth
Kulturikonet Jørgen Leth har siden 60’erne været en af de mest markante stemmer i dansk kulturliv. Her var han var en af de første til at kaste sig ud i genren spoken word. Det store forfatterskab breder sig over emner Tour de France, Haiti, film, sport og Leths eget liv. I 2015 udkom fjerde bind i serien om Det uperfekte menneske, Mine helte, hvor Leths liv belyses på interessant vis gennem hans møde med helte – og skurke.

Naja Marie Aidt
Den Brooklyn-bosatte forfatter er eksklusivt hjemme fra USA for at medvirke i Digte & Lyd. Naja Marie Aidt har netop udgivet bogen Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage, som handler om sønnen Carls død blot 25 år gammel. Den ærlige tekst nærmer sig det umulige: at skrive om sit døde barn. Prosastykker til Carl veksler med lyriske passager, og brudstykker fra nutiden glider over i erindringsglimt og dagbogsnotater. Det er en udforskning af poesiens sprog om sorg og kærlighed.

Jørgen Leth og Naja Marie Aidt bliver interviewet om deres sprog, musikken, klangen og rytmen i poesien. Om at miste sproget og om at finde inspiration i musikken.

Caspar Eric & Supapawa
Caspar Eric har skrevet sig ind som en af de mest interessante popkultur-digtere, der har debuteret de seneste par år. Senest med digtsamlingen AVATAR, som består af otte digtsuiter, der er baseret på forskellige tekster, udsagn eller kunstværker af og om unge mænd, som har begået selvmord. Sammen med Mikkel Grevsen udgør han duoen SUPAPAWA (udtales superpower), der splitter spoken word-genren fra hinanden og forener autotunet oplæsning med krystalklare afro-synths i et nyt, udadvendt poesiformat.
Der bliver tilføjet endnu en kunstner til programmet i løbet af de kommende måneder.

Carl Emil Petersen fuldender programmet til Digte & Lyd
Carl Emil Petersen, den tidligere forsanger i Ulige Numre, gik tidligere i år solo, og du kan nu glæde dig til at nyde sangerens vedkommende tekster til Digte & Lyd.

Sangeren binder sløjfe om et program, der kredser om kærlighedens mange væsner og byder på rørende og oprørende musik- og lyrikoplevelser, der sætter sig i kroppen, gør godt i hovedet og samler på tværs af generationer.

Førstesinglen fra Carl Emil Petersen var “Liv Før Døren”. Et ringlende rocknummer, som er produceret af Sune Wagner og indspillet hos Raveonettes-frontmanden i Venice Beach.
“Liv Før Døden” handler om at have for høje forventninger til sig selv og faren ved at spejle sig i andres succes.

“Forventningerne overgår simpelthen hvad livet kan præstere. Så kan man pludselig ikke længere se det smukke for bare misundelse eller præstationsangst,” fortæller Carl Emil Petersen.

Carl Emil Petersen har gennem de sidste år udfoldet sit særegne talent som ord-ekvilibrist ud i det danske sprog. Han blev i 2015 belønnet med en DMA som årets sangskriver og Statens Kunstfond valgte også at tildele ham et treårigt arbejdslegat. En hædersbevisning for et ungt, kæmpe talent.

Carl Emil Petersen spiller både nye og gamle sange til Digte & Lyd.

Mere info og billetter her: http://www.postenlive.dk/event/digte-lyd-2/

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet