KOØJET

- Vi går efter, at seerne skal have Danmark ind i hjertet, siger tv-producer Ulrik Gutt-Nielsen fra "Kyst til Kyst".

I den måske kolde vintertid i de første måneder næste år, kan man på tv lune sig ved solstrålende optagelser fra Det Sydfynske Øhav. Til den tid blænder DR-TV op for otte nye afsnit af serien "Kyst til Kyst". En del af optagelserne er røget i kassen i denne uges solskinsdage.

Et team fra det fynske produktionsselskab STV har gjort optagelser med fokus på bl. a. Faaborgs havnebad og på Christiansmindes strømfyldte vand i Svendborgsund.

Onsdag slog tv-holdet lejr på Syltemae Camping ved Ballen. Her var temaet historien om den sænkede færge Ærøsund. Med assistance fra det fynske firma Diving 2000 dykkede tv-vært Line Friis Frederiksen sammen med en af landets førende undervandsfotografer, Lars Stenholt Kirkegaard ned for at rapportere fra det nu snart tre år gamle mål for dykkerturisme.

- Det går fint dernede. Vraget tiltrækker en masse undersøisk liv. Jeg er også på dyk hvert år på sænke-dagen den 5. oktober for at gøre status, fortalte Lars Stenholt Kirkegaard til Koøjet, mens hans krængede dykkerdragten af og spulede sit fotogrej rent.

Serien "Kyst til Kyst" er velafprøvet i DR-regi siden 2011. Bag ideudviklingen inspireret af BBC-serien "Coast" står tv-producent og instruktør Ulrik Gutt-Nielsen:

- Målet er et fakta-stærkt program baseret på eksperter. Vi vil lave en definerende og langtidsholdbar serie om Danmarks smukke natur. Vi går efter, at seerne skal have Danmark ind i hjertet, forklarer Ulrik Gutt-Nielsen i en pause under optagelserne.

Line Friis Frederiksen, der også er biolog, stammer fra Lemvig nær den barske, jyske vestkyst. Tv-værten er betaget af det sydfynske:

- Der er noget dragende ved alle jeres færger og øer. Jeg har også besøgt både Faaborg og Ærøskøbing. Det er meget smukke og charmerende byer, siger Line Friis Frederiksen.

Den fynske del af seriens optagelser støttes af Film Fyn.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".