Middelfarts nye spisested Kitzchen har haft vind i sejlene siden åbningen for fjorten dage siden. Indehaveren lugter dog udfordringer, når Gl. Lillebæltsbro næste år lukker i 20 uger.

Middelfart: Der var et imponerende fremmøde af kunder, da Middelfarts nye spisested Kitzchen på Brovejen åbnede søndag den 6. august. Og på trods af byger og sporadiske solstråler er de følgende 14 dage gået over al forventning, fortæller indehaver Jan Zederkof.

Et par gange har vi stået og kun haft varer tilbage til 20 minutters drift og ventet på, at vi fik nye.

Jan Zederkof, indehaver af Kitzchen.

- Vi er nærmest blevet overrendt. Der har stået både 10 og 20 i kø nogle dage, og det er kommet lidt bag på os, så stor interessen har været, siger han.

Allerede nu har han set en udvikling i, hvem der kigger forbi.

- I starten var det et lidt yngre publikum, men i løbet af de her få dage er det også dem på 40, 50 og ældre, siger Jan Zederkof, der dog endnu ikke vil løfte sløret for et præcist antal af kunder eller omsætning.

Vejret spiller ind

Jan Zederkof ejer møbelfirmaet Zederkof i Fredericia og yderligere en webshop. At han nu også kaster sig over restaurantbranchen, har ikke været uden bump på vejen, medgiver han.

- Vi har stadig meget at lære. Hvad betyder en regnvejrsdag for antallet af gæster, og hvad med en solrig dag? Hvor mange er der typisk en lørdag og sådan nogle ting.

Logistikken har kørt overordentlig godt, fortæller Jan Zederkof. Nogle få gange er der dog opstået flaskehalse, men det er næppe noget, der kan undgås i en opstartsfase, mener han:

- Nogle dage har vi haft flere gæster, end vi havde beregnet til. Det gjorde, at vi har været lidt bagud med nogle processer. Blandt andet at have nok råvarer, og et par gange har vi da stået og kun haft varer tilbage til 20 minutters drift og ventet på, at vi fik nye. Det er gået indtil videre, men har skabt nogle skarpe situationer.

Brolukning katastrofal

Én mere overskyggende udfordring lurer næste år. I 2018 lukker Gl. Lillebæltsbro i op til 20 uger fra slutningen af maj - ikke et drømmescenarie for et nystartet spisested på Brovejen.

- Det er jo katastrofalt at lukke den i turistsæsonen. Det har vi selvfølgelig med i overvejelserne om omsætning, og hvor mange mand vi får brug for næste sommer. Skal man se én positiv ting ved det, er det, at alle dem, der skal ud til camping, Hindsgavl og Clay, skal forbi os to gange nu, siger Jan Zederkof.

Der kan købes streetfood fra en skolebus, der står ved Kitzchen indtil oktober, og efter en måneds lukning fortsætter serveringen indenfor i de gamle Karoline-bygninger. Til april åbnes der så op for udendørs-streetfood igen.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Velbekomme: Kitzchen fik en bragende start

Velbekomme: Kitzchen fik en bragende start

Streetfood: Restaurant genåbner i amerikansk skolebus

Streetfood: Restaurant genåbner i amerikansk skolebus

Skovgrillen byder Kitzchen velkommen

Skovgrillen byder Kitzchen velkommen