Af: Sven-Erik Peterson, Havremarken 7, Hjallese

Der blæser mange vinde i Danmark. Også politiske. Også på Fyn.

I øjeblikket er der megen blæst om udvidelsen af den fynske motorvej E20 på Vestfyn. "Hvornår kommer det tredje spor", spørger mange. Svaret: The answer is blowing in the wind, som Bob Dylan engang sang så smukt.

Får vi overhovedet det tredje spor? Selvom der er vedtaget en anlægslov for mange år siden, mangler den politiske vilje til at finde pengene. Senest har den fynske klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt peget på, at han vil arbejde benhårdt på, at nødsporet skal inddrages som et midlertidigt tredje spor.

Gid hans politiske drøm ikke må gå i opfyldelse. Jeg er nemlig meget enige med de mange som peger på, at så får vi da aldrig det rigtige tredje spor - i hvert fald bliver det udskudt i mange, mange år. Og så er det fynske erhvervsliv, pendlere, turister m.fl. for længst kørt et andet sted hen, hvor det ikke blæser så meget.

Godt nok ser det ud til, at de politiske kræfter på Fyn er ved at forenes i en fælles kamp for det tredje spor. Det er heller ikke et sekund for tidligt. Må jeg anbefale såvel fynske MF'ere, borgmestre og andre politisk godtfolk at tage på kursus i Jylland og lære lidt af den gamle motorvejsmafia. Her kan de måske finde ud af, hvordan man tidligere har overbevist et samlet folketing om, at det vil være en god ide at bygge en motorvej med ingen eller lidt trafik. Her beder vi blot om en udvidet motorvej. Det er trods alt noget billigere.

Kære fynske MF'ere - lad det ikke kun blive en storm i et glas vand. Stå fast om det tredje spor nu, og glem alt om at inddrage nødsporet.

Mere om emnet

Se alle

Stadsarkitekt: Vi bakker op