Jazzformand Flemming Hansen går nærmest i selvswing, når han gør status over årets festival, som, han vurderer, blev besøgt af næsten 10.000 mennesker og lander på et pænt plus.

Middelfart: Trods vejrgudernes små benspænd under den 25. udgave af Middelfart Jazzfestival, blev det til tre hektiske dage, hvor folk strømmede til fra nær og fjern for at høre gratis musik, spise tarteletter og smage på liflige dråber fra lokale vinhandlere. Næsten 10.000 mennesker lagde vejen forbi, vurderer den nye formand Flemming Hansen, der samtidig kunne glæde sig over publikums store tørst og sult.

- Der var selvfølgelig enkelte, som forsøgte at liste ind med et par dåseøl i inderlommen. Men vi havde et flot salg af både øl, vin og mad, når man tænker på det ikke helt perfekte vejr. Og det lå allerede lørdag aften fast, at vi lander på et pænt plus. Hvor stort det bliver, kan jeg dog først sige om en uges tid, når alle tal er gjort op, lyder det fra en tilfreds jazzformand, der gentager sit tidligere løfte om en gentagelse til næste år.

- Vi har fået utrolig mange positive tilkendegivelser fra publikum, musikere og sponsorer, som vil være med til næste år igen. Ovenikøbet har nogle af de gamle, store sponsorerer, som gerne ville holde en pause i år, meddelt, at de er på banen igen, fortæller Flemming Hansen.

Malurt i bægeret

Lidt malurt i bægeret er der dog.

Kun 148 købte billet til onsdagens koncert i Middelfart Kirke med Jette Torp, der dermed sang i en halvtom kirke.

- Koncerten var god, men den løber knap rundt, så vi skal se, hvordan vi kan fylde kirken til næste år. For kirkekoncerten er en fin optakt til selve jazzfestivalen, så den tradition vil vi bevare. Ærgerligt var det også, at vejret blev så dårligt, at Guldkronen måtte aflyse koncerten på Torvet torsdag aften med Vestre Jazzværk, siger Flemming Jensen.

Han glæder sig i stedet over opbakningen til fetivalens to nyskabelser, vinsmagningen torsdag og tarteletspisningen lørdag.

Bestyrelsen havde budgetteret forsigtigt med 200 deltagere til vinsmagning. Men det endte med, at 250 købte billet. Og de fire lokale vinhandlere har allerede spurgt om muligheden en gentagelse til næste år.

Formanden fortæller desuden, at der gik mindre end 48 minutter, før deltagene havde fortæret de første 1200 tarteletter til den udsolgte nyskabelse, og Slagteren på Odensevej måtte i gang med yderligere 300, inden folk havde fået nok.

- Selvfølgelig var det med mange sommerfugle i maven, at vi som ny bestyrelse gik ind til opgaven med at genoplive Middelfart Jazzfestival. Og vi er meget imponerede og taknemmelige over den fantastiske opbakning festivalen har fået, og vi glæder os allerede til næste år, siger Flemming Hansen.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.

Mere om emnet

Se alle
1
River ned og bygger op: Guldkronen får plads til dobbelt så mange siddende gæster

River ned og bygger op: Guldkronen får plads til dobbelt så mange siddende gæster

Regnvejr: Guldkronen aflyser jazzkoncert torsdag aften

Regnvejr: Guldkronen aflyser jazzkoncert torsdag aften