England: Loven om testamenter i Storbritannien er fra 1839, og en kommission under landets justitsministerium mener, at reglerne trænger til at blive frisket op. Specielt nu da den elektroniske tidsalder har indfundet sig.

Som det er nu, skal et testamente være skrevet ned, det skal være underskrevet af personen bag testamentet, altså testatoren, samt to vidner. Men kommissionen opfordrer ifølge avisen Daily Mail til, at reglerne moderniseres, så det bliver muligt at skrive sit testamente i en e-mail, en sms eller indtale den på en telefonsvarer, eksempelvis.

Ifølge en plan, der er under udarbejdelse, skal det være op til domstolene at afgøre, om en sms er tilstrækkelig til at informere om, hvordan en person ønsker at fordele sin ejendom. Avisen nævner som eksempel, at en person på sit dødsleje kan sende en sms, der ændrer det underskrevne testamente.

Ifølge kommissionen skriver 40 procent af briterne slet ikke testamente, hvilket, den mener, viser, at loven om testamenter er ude at trit med nutiden. (ritzau)