Blomkålshashbrowns er både glutenfri og veganske. Og de er gode som morgenmad. Du kan også spise dem til baked beans og pølser eller blot som vegetarfrikadeller med sursødsauce til. Mulighederne er mange.

Da blomkålen er rå, er dejen lidt svær at samle. Vi har testet opskriften både på pande og i ovn, og vi synes, at ovnen er den bedste måde.

 

1 lille blomkål ca. 600 g

2 spsk. smørbart produkt

1 lille løg (finthakket)

100 g kikærtemel

2 spsk. majsmel (maizena)

1 tsk. hvidløgspulver

1 tsk. salt

3 spsk. vand

3 spsk. smeltet smørbart produkt til stegning i ovn

 

Blend blomkålsbuketterne i en foodprocesser sammen med det hakkede løg, indtil konsistensen er som gryn.

Bland i en skål blomkålsgrynene med det smørbare produkt, kikærtemel, majsmel, hvidløgspulver salt og vand.

Del dejen i 16 stykker og form aflange, flade boller.

Læg dine hashbrowns på en bageplade og pensl med det smørbare produkt, der er smeltet.

Steg i ovn ved 225 grader i cirka 15 minutter. Vend dem og steg yderligere i cirka 10 minutter.

  • fyens.dk