Med sin voodoo-agtige hvirvelvind af lyd og billeder gjorde amerikanske Flying Lotus Heartlands næstsidste koncert til årets måske mest enestående.

Kort inden den amerikanske DJ, rapper og producer Flying Lotus ved midnatstid træder ind på Highland Stage, begynder småsnakken at summe. For hvad i alverden er det for en stor, gennemsigtig kunstinstallation af en boks, der befinder sig oppe på scenen?

Straks er vi klogere; boksen er Flying Lotus’ aka Steven Ellisons tilholdssted under en koncert, der tydeligvis har til formål at give Heartlands festivalgæster en oplevelse ulig nogen anden, de har haft før.

Inde bag boksens gennemsigtige vægge står hovedpersonen som en knappeskruende, hovedvuggende silhuet, mens salver af psykedeliske animationer indkredser ham. Vi er så langt fra Heartlands eventyrlige kulisse, som man kan komme, og følelsen af, at den før så nydelige, ordentlige og kvalitetsbevidste festival pludselig er på gyngende grund, er tiltrængt efter en netop overstået og ganske uophidsende Bryan Ferry-koncert.

"Twin Peaks" og "Psycho"-samples

At Flying Lotus flere gange tilkendegiver småpinlig mangel på viden om dansk geografi - ”How you doin out there, Copenhagen!” - fornærmer muligvis nogle blandt publikum, men tager dybest set intet fra helhedsoplevelsen. For musikken er høj og hypnotiserende, billederne er utrolige, og mindsandten om ikke Steven Ellison på det helt rette tidspunkt hopper ud af boksen og spytter rim som den fortræffelige rapper, han også er.

Til spørgsmålet om hvilke sange, den elektroniske ekvilibrist havde med på sin setliste, må jeg stort set være svar skyldig. Godt nok samplede Flying Lotus på mesterlig vis både Angelo Badalamentis ”Twin Peaks”-tema og Bernard Hermanns gysermusik fra Hitchcock-klassikeren ”Psycho”, ligesom det Kendrick Lamar-gæstede hit ”Never Catch Me” fik jorden til at skælve som aftenens sidste nummer. Men alt derimellem var hurtigt, fragmentarisk, overvældende og for mig utydeligt.

”Hurtigt”, ”fragmentarisk” og ”utydeligt” lyder måske ikke som noget, man kaster seks stjerner efter, men at lægge øjne og ører til ”Flying Lotus” overskred på flere måder grænserne for normal koncertskik. I den forbindelse går den sidste stjerne også delvist til Heartland og deres ambition om at udvide grænserne for, hvad en festival skal indeholde.

I år fik vi vanen tro talks, gourmetmad, kunstinstallationer og kvalitetsmusik. Og med Flying Lotus fik vi så lige et suverænt sanseligt brusebad at gå hjem på.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her