Forsanger Hannah Reids kraftfulde vokal kom til sin ret på Heartland, men London Grammars lydbillede druknede til tider i småsnak fra et distræt publikum.

Er det publikums opgave at holde mund, eller er det musikernes opgave at forstumme al småsnak?

Jeg vil lade svaret stå hen i det uvisse, men blot konkludere, at forudsætningerne ikke var optimale for den britiske trio London Grammar. Lørdag aften på Heartland Festival havde den for første gang taget turen til de danske breddegrader, og selvom koncerten i store træk leverede varen, blev den skæmmet af utålmodige lyttere.

Hannah Reid – den altoverskyggende forsanger i London Grammar – havde smurt stemmebåndene, og allerede fra første færd var der ståpels til dem, der ellers gad lytte. Det lod dog ikke til at være overvældende mange.

Dan Rothman og Dominic Major, der med guitar og keyboard/trommer flankerede sangerinden, havde også svært ved at trænge igennem småsnakken, hvilket et ellers træfsikkert hit som ”Nightcall” led under. For hvorfor faldt den så tidligt i setlisten?

Tredje nummer, ”Big Picture” fra bandets kommende plade ”Truth Is a Beautiful Thing”, skabte den ønskede luftige, drømmeagtige tekstur, selvom lydniveauet stadig manglede et nøk opad.

Det kom en håndfuld numre senere, da ”Who Am I” lod Reids rygradsrislende vokal fusionere med et teknisk veludført crescendo. Her stod tiden stille i et kort øjeblik, men desværre ikke længe, for London Grammars numre har alle længde af et radiohit. Det er ikke en kritik men en kendsgerning. Man mærker intensiteten stige, men to minutter efter er den forduftet. Dragende var det, til tider bjergtagende, men helt op i de tynde luftlag kom vi ikke.

Aftenens sidste nummer, ”Metal & Dust”, bragte med sin drum & bass’ede energi lidt liv i publikum, der fluks valfartede videre til The Minds of 99. Stod man og trippede for at komme til at opleve dem, gik en time i selskab med London Grammar muligvis lidt trægt.

Stod man der for at opleve London Grammar, fik man en god koncertoplevelse med en først og fremmest overvældende vokalpræstation.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her