Opdateret klokken 14.35.

En 49-årig kvinde fra Svendborg er i kritisk tilstand, efter at hun sammen med en 48-årig mand påsejlede en bøje ud for havnen i Esbjerg. Kvinden er nu overført til Odense Universitetshospital.

(Seneste nyt: Bådulykke ved Esbjerg Havn: 49-årig kvinde fra Svendborg er omkommet)

Søndag morgen påsejlede en båd bøje 3 ude for havnen i Esbjerg. Sejlbåden var kort forinden gået fra kaj i Esbjerg, og båden sejlede frontalt ind i bøjen med cirka 6-8 knob, hvilket svarer til omkring 11 til 15 kilometer i timen.

Der var en 48-årig mand og 49-årig kvinde om bord, og de blev begge kastet rundt i båden i forbindelse med påsejlingen.

Sejlbåden fulgtes med en anden båd, som hurtigt underrettede myndighederne, og en redningsbåd kunne kort tid efter bringe manden og kvinden til land.

Kvinden er fra Svendborg og fik alvorlige kvæstelser, mens manden også fik en del skader. Hun blev først bragt til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, men er nu blevet overført til Odense Universitetshospital.

Ifølge vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Mads Lervad Dammark, er kvinden blevet så alvorligt kvæstet, at hendes liv er i fare.

Det fortæller han til Jydske Vestkysten:

- De rammer bøjen med 6-8 knob, så båden standser her og nu, hvorved de to personer formentlig bliver kastet rundt i båden i forbindelse med kollisionen. De pådrager sig begge nogle skader, men hvad der mere præcist er sket, kan jeg ikke oplyse noget om, for det ved jeg simpelthen ikke. Hun er overført til Odense og hun er i livsfare, siger Mads Lervad Dammark.

Pårørende er underrettet af politiet.

Se video fra TV SYD

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
7
Bådulykke ved Esbjerg Havn: 49-årig kvinde fra Svendborg er omkommet

Bådulykke ved Esbjerg Havn: 49-årig kvinde fra Svendborg er omkommet