Den dyre ende af Langelinie svinger sig som en gylden banan langs Odense Å.
Tag med på tur ind i Odenses mangemillion-villaer og få en fornemmelse af overklassens diskrete charme.

Thomas Kingos Sogn i Odense er Fyns reelt rigeste sogn. Godt nok topper Stubberup Sogn i 2015 den opgørelse, som Danmarks Statistik har lavet for Fyens.dk over, hvor Fyns rigeste og fattigste bor, men det hænger med overvejende stor sandsynlighed sammen med, at da havde Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen stadig adresse i Stubberup.

I Thomas Kingos Sogn bor der flere end 6000 mennesker over 16 år, så her gør en enkelt borgers indtægt ikke det store udslag. Gennemsnitspersonindkomsten var i 2015 på 418.312 kroner.

Hvad gennemsnitsindkomsten på sognets rigeste vej, Langelinie, er, ved vi ikke, fordi det kan Danmarks Statistik ikke oplyse, men der er ingen tvivl om, at den ligger en hel del over 418.312. Blandt andet bor der på Langelinie to mænd, der placerer sig på Berlingske Business’ liste over Danmarks rigeste som henholdsvis nummer ni (Niels Thorborg, formue 8,7 mia. kr.) og nummer 58 (Hans Schweers, formue: 1,9 mia. kr.).

Fyens.dk er taget på tur til guldkysten i Odense, Langelinie, for at tage temperaturen på 5230 Happiness. Vi har blandt andet været på besøg i to af mangemillion-villaerne i den rigtige ende og på den rigtige side af Langelinie:

"En dag i året 1904 skete der noget vidunderligt. Far købte en grund på Langelinie, der lå i et kvarter, der senere blev det fineste villakvarter i Odense. Dengang var alt næsten kun marker, hist og her afbrudt af en enkelt villa. Grunden bestod af ukrudt med nogle enkelte kartoffelduske, men det var sådan en lyksalighedsfølelse, der fyldte os, da vi så den, at det næsten ikke var til at bære."

Agnes Philipsen var ni år, da lyksaligheden over at få et hjem på det, der snart blev guldkysten i Odense, fyldte hendes lille pigekrop. For det var i den rigtige ende af Langelinie og på den rigtige side af Langelinie, at hendes far, direktør I.M. Nielsen, havde købt grund. Der hvor ens grund først stopper, hvor Odense Å begynder.

Citatet fra Agnes Philipsen er fra "Hunderup Munkebjergbogen", der udkom i 1997.

I 2002 flyttede en anden kvinde til Odenses guldkyst på den rigtige side og i den rigtige ende af Langelinie.

  • Løvkvist_Kasper_(2015)_002

    Af:

    Kasper er journalist på avisen Danmark, hvor han primært skriver features og større interviews. Tidligere har han været politisk reporter på avisens samfundsredaktion, været nyhedsredaktør og redaktør på gratisaviserne Xtra og 24timer/Fyn. I 2013 modtog han sammen med kollega Rune H. Blichfeldt Spadestiksprisen for en serie med undersøgende journalistik om rumænsk arbejdskraft i Danmark. Kasper er født i 1972, bor i Nyborg og har to børn. Han er ikke og har aldrig været medlem af noget politisk parti.

Mere om emnet

Se alle
Jysk-fynsk energikonge afsløret i dobbeltrolle med privatinvestering

Jysk-fynsk energikonge afsløret i dobbeltrolle med privatinvestering

Rigmænd stoler på finansbrødre

Investor: Kendte Christian fra før