5 tips: Sådan gør du bilen sommerklar


5 tips: Sådan gør du bilen sommerklar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med vinterens kulde, fugt og vejsalt er din bil særlig udsat for rustskader i vintermånederne. Når sommeren vender tilbage, er det derfor på tide at gøre status og gøre bilen sommerklar!

I denne artikel giver If Skadeforsikring dig 5 gode råd til, hvordan du gør din bil klar til sommeren.

Få en sommerklar bil

Rust er din bils værste fjende, og det er derfor vigtigt, at du gør hvad du kan for at forebygge og fjerne det. Det gør du bl.a. ved at give bilen en ordentlig omgang ved sommerens start, hvor du fjerner rustens 2 forudsætninger: Snavs og fugt.

Udryd rusten

Gennemgå bilens lak for ridser med en claybar, maling eller reparationslak, og fjern eventuel flyverust, så ujævnhederne ikke udvikler sig til rust.

Du kan også give bilen en ordentlig omgang rustbeskyttelse, især af undervognen, da det er hér, vinterens salt og fugt sætter sig fast og udvikler rust.

Vask bilen

Vasken foretages i hånden, og du starter med at spule bilen med haveslangen, med et særligt fokus på paneler og hjulkasser. Herefter går du i gang med svamp og sæbe. Vinduerne klarer du med vinduesrens og fnugfri klude, og du kan evt. supplere med et par dråber opvaskemiddel – så dannes der mindre dug på dine bilruder.

Smør bilen

Husk at smøre bilens bevægelige dele såsom hængsler og vinduesviskere, foruden gummilister og alle låsene, så de ikke mørner eller ruster sammen.

Husk at gå dine vinduesviskere efter, når vejret skifter, og tjek om gummiet stadig er blødt og intakt. Hvis gummiet er hårdt eller revnet, bør du få vinduesviskerne skiftet.

Skift til sommerdæk

Når temperaturen overstiger 7 grader, skal sommerdækkene findes frem fra garagen. Sørg for, at sommerdækkene hverken er møre eller revnede, og at mønsterdybden er mindst 1,6 mm, så du har optimalt vejgreb.

Rengør motorrummet

Fjern al skidt og snavs i motorrummet, skift gerne olien og oliefilteret, rengør kølerens lameller og efterfyld evt. med ren kølervæske.

Er dit batteri vedligeholdelsespligtigt, bør du efterse syrestanden og efterfylde med demineraliseret vand. Gennemgå også batteriets poler for grønne gevækster og efterspænd kablerne.

If Skadeforsikring er Nordens førende forsikringsselskab, som især i Danmark har specialiseret sig inden for bilforsikringer tilpasset den enkelte biltype og -mærke. Du kan læse mere om deres bilforsikringer her: Bilforsikring

5 tips: Sådan gør du bilen sommerklar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce