Nyt liv: Nystartet skiltefirma har lejet sig ind i tidligere lampefabrik i Ringe. Herfra vil virksomheden producere og sælge vejskilte til virksomheder og kommuner

Der bliver formentligt snart nye job at søge i Ringe.

Skiltefabrikken Infra Group Danmark ApS er nemlig netop flyttet til byen fra Odense. I Ringe har den etableret produktion og administration i en del af den ejendom, der tidligere husede lampefabrikken Lampas.

Lampas var en af landets førende producenter af udendørs belysning indtil 2007, hvor stifter og ejer gennem 35 år, Kjell Berentzen, solgte virksomheden til Dansk Generationsskifte A/S, hvorefter produktionen kort efter blev flyttet til Taulov ved Kolding. Lampefabrikken stod tom i en årrække, indtil den lokale investor og ejer af Stål og Plast A/S i Ringe, Kurt Poulsen, købte den i sommer.

Nu er det lykkedes ham at leje knap halvdelen af fabrikkens 4.400 kvadratmeter ud, mens han selv bruger de resterende 2.400 kvadratmeter som lager for Stål og Plast A/S.

Den gamle lampefabriks nye lejere er allerede i fuld sving på adressen.

- Vi begyndte at producere for 14 dage siden, lyder det fra Christian Daluiso, Infra Group Danmarks Administrerende direktør.

Virksomheden producerer vejskilte til entreprenører og kommuner. I øjeblikket tæller skiltefabrikken i alt ni mand, men på sigt skulle det tal gerne stige, lyder det fra direktøren.

- Det afhænger jo af, hvor travlt vi får. Jeg drømmer om, at vi på sigt kan blive en 15 mand. Men altså, sidste gang vi startede op, skulle vi jo bare være otte, og der endte vi med at være 100, da det gik bedst, siger Christian Daluiso.

Det citat kræver vist en forklaring.

25 års skilte-erfaring

Det er nemlig slet ikke nogen ny branche, Christian Daluiso netop har kastet sig ud i. Langtfra. Faktisk har han mere end 25 års erfaring med produktion og salg af vejskilte.

- Jeg har solgt vejskilte i mere end 25 år i det, der hed Daluiso. Det var et firma, jeg startede sammen med min far for mange år siden, men senere solgte til et norsk firma, fortæller Christian Daluiso.

Efter salget blev han i virksomheden i fem år, inden han i sommeren 2013 stoppede.

- Jeg tænkte, at efter 25 år, så var det vel ok at stoppe, lyder det fra Christian Daluiso.

I stedet stiftede han Infra Group Danmark i 2013. De første år solgte virksomheden udstyr til cykelstier. Bl.a. pumpestationer og skolepatruljeblink og lignende.

- Men så skete der det, at flere af vores gamle kunder opfordrede os til at begynde at lave vejskilte igen, siger Christian Daluiso.

Blandt dem var Arkil, som er en af landets største vejskilteentreprenører.

- Det er faktisk Arkil, der har spyttet penge i projektet, fordi de gerne ville sikre leverancerne for fremtiden. Der var ikke så mange spillere tilbage på markedet. Så det er faktisk derfor, vi begynder at lave vejskilte igen, siger Christian Daluiso.

Erfarent hold

Direktøren er langtfra den eneste i virksomheden, der har erfaring med at lave skilte.

Flere af medarbejderne fra hans gamle firma, som i dag går under navnet Safe Road, er fulgt med til Ringe.

- Min kone Christina har købt ind ude i Daluiso i mange år. Vi har også vores gamle salgschef med. Og vi har vores gamle produktionschef, Addi Muratagic med. Samlet set har vi 100 års erfaring med vejskilte.

Selvom Christian Daluiso gerne vil se sin virksomhed vokse, er ambitionen dog ikke eksplosiv vækst. Ikke endnu i hvert fald.

- Vores strategi er ikke, at vi skal have alle kunder. Vi skal have nogle få gode, som vi kan passe og pleje. Det var det, vi blev store på i gamle dage, så det gør vi igen.