Konkurrence-ekspert: Bios er en succeshistorie


Konkurrence-ekspert: Bios er en succeshistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konkurrenceekspert Niels Rytter tildeler Region Syddanmark og Bios en pris for et succesfuldt ambulanceudbud. De har vist mod til at gøre op med et monopol, lyder begrundelsen

Et mesterstykke. Sådan lyder skudsmålet om det syddanske ambulanceudbud fra Niels Rytter, der er tidligere kontorchef i Konkurrencestyrelsen og indehaver af konsulentvirksomheden Konkurrenceraadgivning.dk.

Niels Rytter og hans virksomhed, der har specialiseret sig i konkurrenceanalyse, uddeler hvert år en konkurrencepris, og i år tilfalder æren Region Syddanmark og Bios for at bryde Falcks syddanske ambulancemonopol.

"Der er næppe nogen, der i 2015 kan overgå det mesterstykke, som Bios og Region Syddanmark har udført, nemlig at skabe reel konkurrence på markedet for ambulancekørsel", skriver Rytter om baggrunden for prisen.

Til gavn for borgerne

- Det er altid vanskeligt at bryde et monopol, men regionen og Bios har vist mod og taget skridtet. Det er ikke ukendt, at et gammelt monopol vil kæmpe imod, men parterne har stået fast, hvilket gavner både borgerne, konkurrencen og effektiviteten, siger Niels Rytter.

Han tilføjer, at udbuddet fra Region Syddanmark har haft betydning for ambulanceudbud i Region Sjælland og Region Hovedstaden, der resulterede i store besparelser.

- Regionen tog et medansvar for at skabe konkurrence. Ved at hjemtage vagtcentralen og disponeringen af ambulancerne har man truffet en klog beslutning, som har åbnet markedet, mener eksperten.

Formand for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark Thyge Nielsen (V) er glad for anerkendelsen.

- Vi ville skabe mulighed for konkurrence. Det lykkedes. Derfor er det dejligt og en ære, at en førende konkurrenceekspert bakker op om beslutningen, siger han og støttes af Bios-direktøren:

- Vi og regionen har vist mod og er gået nye veje. Det er et glædeligt skulderklap, at en ekspert, der kender branchen og ved, hvor svært det er at skabe konkurrence, bemærker det, siger Morten Hansen, der vil bruge anerkendelsen til at arbejde endnu hårdere.

Meget billigere end Falck

Den 25. august 2014 besluttede politikerne i Region Syddanmark, at selskaberne Bios og Responce fra september i år skulle overtage ambulancedriften i regionen fra Falck.

Bios overtog driften i Sydvestjylland, Sønderjylland og på Fyn, mens Responce vandt Trekantområdet.

Aftalen med selskaberne løber i 10 år og giver samlet regionen en besparelse på 600 millioner kroner i forhold til den tidligere aftale med Falck.

Konkurrence-ekspert: Bios er en succeshistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce