Tempo og hemmeligheder i Farvergården

Anne Kjær Wæhrens som den smukke og utilnærmelige prinsesse - overrasket over den flyvende kuffert.
Foto: Kulturmaskinen

Tempo og hemmeligheder i Farvergården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets show i Farvergården er inspireret af eventyret "Den flyvende Kuffert", og Kulturmaskinens Peder Bach lover et nutidigt show med masser af musik og effekter

"Den flyvende Kuffert". Er det ikke en forlystelse i Tivoli? Jo. Og et H.C. Andersen-eventyr, der i år er inspiration for Kulturmaskinens show i Farvergården. Men hvad handler eventyret egentlig om?

- Det gør ikke noget, hvis man ikke kan svare på det spørgsmål. For det er ikke nødvendigt at kende eventyret for at få en god oplevelse, siger chef for Kulturmaskinen, Peder Bach og fortsætter:

- Sidste år, da vi tog afsæt i "Den lille havfrue", var det nødvendigt for forståelsen af showet at kende den tragiske historie, som Andersen skrev, og som var en anden end Disneys glade version. I år går vi i den stik modsatte retning. Man behøver ikke at vide noget på forhånd, for vi har pillet kødet af eventyret og kun ladet skelettet stå tilbage, og publikum skal ikke lede efter ting, de kan genkende.

Peder Bach håber, at showet vil sætte tanker i gang, der gør, at tilskuerne efterfølgende får lyst til at læse eventyret, og at de så derefter vil kunne se, at showets problemstillinger ligner dem, Andersen skrev om - bare moderniseret.

I Andersens eventyr kommer hovedpersonen galt af sted . Han arver sin fars mange penge, men ødsler dem bort. Via en flyvende kuffert møder han en prinsesse, men dummer sig igen, og de to får aldrig hinanden.

- Det er hovedpersonens egen skyld, at det går galt for ham. Måske ligner vi nutidsmennesker ham lidt, når vi ikke sætter pris på alt det, vi har, siger Peder Bach.

- Vi behandler Andersens eventyr som en moderne kritik af forbrugersamfundet og naturens forgængelighed med monumental musik, dans og akrobatik med en morale: Hold dig altid opdateret - for prinsesserne kommer ikke af sig selv.

Forestillingens hovedperson er publikum selv. De skal opleve fallitten, fortabelsen, det naturlige og det kunstige.

- Publikum kommer til at gennemgå nogle ret vilde oplevelser. Hvis tilskuerne kan smide dagens stress af sig og overgive sig til fantasien, vil de opleve at blive taget med på en flyvetur, hvor de vil opleve vilde ting, de ikke har set før, siger Peder Bach.

Til at styre slagets gang - showet består af 12 numre - er der en seks meter høj prinsesse.

Hvordan skuespillerelev Anne Kjær Wæhrens opnår en så stor fysisk gennemslagskraft er en hemmelighed, siger Peder Bach.

- Men prinsessen styrer hele menageriet, og jeg tror, at især det mandlige publikum vil opleve hende som køn og utilnærmelig og præcis så styrende, som nogle mænd lader de kvinder være, som de gerne vil have fat i.

Eventi Verticalis kube vil hænge over Farvergården med artister.
Eventi Verticalis kube vil hænge over Farvergården med artister.
Foto: eVenti Verticali

Italienerne er tilbage

Foruden prinssessen er forestillingens omdrejningspunkt en stor kube. En boks, der hænger fra en 60 ton mobilkran, parkeret i Pantheonsgade. Den lange kranarm hænger ind over forestillingsområdet i Farvergården og bærer boksen og artisterne: Italienerne Luca og Andrea Piallini fra eVenti Verticali, der også har været med de forrige år. Denne gang medbringer de kvindelige artister - i alt er truppen på otte - herunder også teknikere.

- Kuben fungerer som en magisk æske, der indeholder alt fra Andersenske drømme til smukke kvindelige natsværmere, der flyver rundt i lysende kostumer på nattehimlen, siger Peder Bach og fortæller, at der er tale om en verdenspremiere - at nummeret ikke udføres af andre artister i verden.

Showet varer kun en halv time, så der bliver tempo på fra begyndelsen.

- Vi er inspireret af de hurtige klip fra musikvideoer og de indslag, der kan opleves under friluftskoncerter, siger Peder Bach.

Også i år er musikken nykomponeret til forestillingen og igen af de lokale komponister Steffen Schackinger og Thomas Møller. Sidste år var inspirationskilden filmmusik og den hjerteskærende handling i "Den lille havfrue". I år er musikken som handlingen rykket op i nutiden med solid bundbas, elektronisk musik, rå guitar og høj puls.

Med til at levere lyd er også sidste års vinder af Klods-Hans Prisen, Habengoods, men hvad de skal levere, er også en hemmelig.

Og der er flere hemmeligheder i årets show. Blandt andet får de første 1000 publikummer hver aften et minde, de kan tage med hjem. Men det skal være en overraskelse, hvad det er, siger Peder Bach.

Ekstra forestilling

I år vises showet fire gange mod før tre, og det hænger sammen med, at man sidste år den sidste aften måtte sende godt 700 hjem på grund af pladsmangel.

- Vi kan have cirka 1500 pr. aften, og jeg håber, at mange vil komme fra begyndelsen, så vi ikke ender som sidste år med alt for mange den sidste aften, siger Peder Bach.

Han råder også til at komme i god tid, da showet introduceres for hver enkelt besøgende, så det giver en mere komplet oplevelse af få det hele med, fortæller han hemmelighedsfuldt.

Den flyvende Kuffert - en nutidsfabel over H.C. Andersens Eventyr

Farvergården 19.-22. august hver aften klokken 22.

Arrangør Kulturmaskinen

Tempo og hemmeligheder i Farvergården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce