Opskriften er til seks personer.

Marengs

Det skal du bruge:

½ dl pasteuriserede æggehvider
1 dl flormelis

Sådan gør du:

Pisk æggehviderne let luftige og tilsæt flormelis. Derefter piskes det hele til en fast marengskonsistens. Sprøjt marengsen ud i små kys og bag dem i ovnen ved 50 grader i cirka 12 timer.

Rabarberchips

Det skal du bruge:

1 dl sukker
1 dl vand
½ stang rabarber

Sådan gør du:

Vand og sukker koges op og afkøles derefter. Rabarberne renses og skæres i tynde strimler på langs. De dyppes nu i sukkerlagen og lægges i ovnen ved 50 grader i cirka 12 timer, til de er sprøde.

Panna cotta

Det skal du bruge:

6 dl piskefløde
240 g lys rørsukker
2 vaniljestænger
4 blad husblas
700 g skyr

Sådan gør du:

Tøm vaniljestangen for korn. Put piskefløde, rørsukker, den tomme vaniljestang og kornene i en gryde og kog op under omrøring.

Når massen koger, skal gryden tages af varmen og køle, hvorefter den tomme vaniljestang fjernes.

Sigt nu massen over i en skål og hæld den tilbage i gryden.

Blød husblas op i en skål med rigeligt koldt vand.

Varm massen i gryden op igen og tilsæt husblas, der er knuget fri for vand, når det koger. Husblassen røres grundigt sammen med flødemassen, og når den er opløst, tages gryden af varmen, og massen hældes over i skålen fra før.

Tilsæt skyr og pisk, til det har en ensartet konsistens uden klumper.

Fordel panna cotta-massen i seks store dessertglas, som sættes i køleskabet for at køle i cirka fire timer, til den er stivnet.

Rabarberkompot

Det skal du bruge:

500 g rabarber
300-400 g sukker - alt afhængig af rabarberne
1 stang vanilje

Sådan gør du:

Rabarberne renses og skæres i skiver på 1-2 centimeter. De fyldes i en gryde og drysses med sukker. Vaniljestangen flækkes på langs og kornene skrabes ud. Både den tomme vaniljestang og kornene kommes ned til sukker og rabarber.

Lad det trække i en halv time og kog derefter langsomt op.

Kompotten er færdig, når den har opnået en fin og tyk konsistens. Køles før servering.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

Crème brûlée med spæde rabarber

Crème brûlée med spæde rabarber