Opskriften er til seks personer.

Salat

Det skal du bruge:

450 g små, nye kartofler
300 g gulerødder
200 g speltkerner
2 porrer
Lidt fintsnittet, rå spidskål
Masser af frisk, grøn salat
1 bundt grønne asparges

Sådan gør du:

Kartoflerne koges møre i letsaltet vand i cirka 45 minutter, før de sættes til side til afkøling. Gulerødderne bages ved 200 grader i 20 minutter og sættes ligeledes til afkøling.

Spidskål og porrer snittes fint, og salaten skylles. Aspargesene renses og knækkes. Det hele blandes med kartofler og gulerødder, når de er kølet af.

Dressing

Det skal du bruge:

4 tsk lys dijon sennep
1 spsk lys honning fra Steensgaard eller akaciehonning
4 spsk lys balsamico
1 dl mild olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Alle ingredienser røres sammen og smages til. Umiddelbart inden servering blandes salaten med dressingen.

Urtecreme

Det skal du bruge:

1 kvist frisk rosmarin
1 bundt frisk persille
1 fed hvidløg
1 dl cremefraiche
2 dl skyr
Salt og peber

Sådan gør du:

Urterne og hvidløget hakkes fint og blandes med skyr og cremefraiche. Cremen smages til med salt og peber.

Bagte rødløg og auberginer

Det skal du bruge:

12 rødløg
3 auberginer

Sådan gør du:
Roden skæres af de skyllede rødløg, og de bages med skræl og salt i ovnen i cirka 30 minutter ved 180 grader.

Auberginerne skæres i grove tern og krydres med salt, peber, friske urter og olivenolie. De bages ved 200 grader i cirka 20 minutter, til de er møre.

Strandkål

Det skal du bruge:
300 gram spæde blade af strandkål

Sådan gør du:
Strandkålen blancheres i letsaltet vand umiddelbart inden servering og blandes med de bagte rødløg og auberginer.

Hakkebøffer

Det skal du bruge:6 x 200 gram oksefars

Sådan gør du:

Kødet formes til bøffer og krydres med salt og peber. De steges ved middelhøj varme, til de når en kernetemperatur på 65 grader. Bøfferne serveres på en bund af strandkål, rødløg og auberginer.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Helstøbt oplevelse: Dyk ned i økologien på Steensgaard Gods

Helstøbt oplevelse: Dyk ned i økologien på Steensgaard Gods

1
Muligheder forpligter

Muligheder forpligter

Steensgaard: Guidet tur gennem værdikæden

Steensgaard: Guidet tur gennem værdikæden