Køkkenchef Stig Bundgaard fandt denne opskrift i en kogebog fra 30'rne. Opskriften er til fire personer - og dufter lidt af Postgaarden i Korsbæk fra den populære tv-serie Matador.

Det skal du bruge:

4 store fasanbryster med skind på ben.

4 belle de boskoop æbler.

4 store skalotteløg

2 dl hedvin

2 dl hvidvin

2 dl hønsesuppe

2 dl piskefløde

Salt og peber

25 gram smør

Sådan gør du:

Fasanstykkerne brunes af i smør på skindsiden, groft snittede æbler og løg tilsættes og sauteres grundigt.

Hedvin, hvidvin og hønsesuppe tilsættes og krydres med salt og peber.

Dette koges op og sættes i ildfast gryde med låg ind i forvarmet ovn på 200 grader og braiserer i 16 minutter.

Fasanbrysterne tages op, og skyen reduceres til en fjerdedel, fløde tilsættes og koges op. Der jævnes med en melbolle og smages til med salt og peber.

Sigtes og serveres med fasanbrysterne, som er lagt på en stor brødcrouton i en dyb tallerken.

Hertil serveres kartofler og selleri-salat.

Sellerisalat

Det skal du bruge:

1 knoldselleri

2 dl mayonnaise

1 dl flødeskum

1 lille håndfuld hakket estragon

Salt, peber

Saft af ½ citron

Sådan gør du:

Selleri renses og skæres i tern på 1x1 cm, gives et hurtigt opkog og køles herefter ned.

Mayonnaise og flødeskum blandes og tilsættes estragon og citronsaft. Smages til med salt og peber.

Sellerien vendes forsigtigt i.

  • Peter_Jensen

    Af:

    Jeg producerer tematillæg - om business, byggeri, energi, ferierejser, golf - og en bred vifte af emner. Jeg startede med journalistikken på Fyens Stiftstidende i 1971 (!). Har siden været omkring DR Fyn, TV2, DR-Sporten og 4 år som mediedirektør i International Table Tennis Federation i Lausanne, Schweiz. Ringen blev sluttet, da jeg vendte tilbage til Fynske Medier i 2007.