Patrick Lieffroy fra Restaurant Lieffroy i Nyborg har kreeret denne dessert.

16 friske jordbær

Ymersorbet:

0,5 liter ymer

0,2 l vand

140 g. sukker

1 citron

1 spsk glukose

Sukker, glukose og vand koges op, tages af, og køles af. Det blandes med ymeren, lidt citronsaft og citronskal. Massen køres på ismaskine.

Basilikumparfait:

1/2 liter ymer

180 g sukker

1 lille bundt basilikum

6 blade husblas

3 dl flødeskum

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Blend ymer og basilikumblade i en glasblender og sigt massen, pisk sukker i. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Bland husblassen med lidt af ymeren og vend blandingen i resten af ymeren. Pisk fløden til skum og vend det i ymerblandingen. Hæld massen op i den ønskede form enten en lille muffinsform eller som vi har gjort i en rørform. Kom parfaiten i fryseren.

Små kys:

75 g æggehvider

100 g sukker

Æggehviderne piskes op og sukkeret tilsættes lidt efter lidt, smages til med lidt citronskal. Kommes i en sprøjtepose og sprøjtes op på bagepapir i små toppe. Bages i ovn ved 120 grader til de er sprøde.

Mandelrasp:

100 g mandelmel

100 g rasp

50 g sukker

1 æg

50 g Smør

Bland alle ingredienserne og bag det i ovnen ved 160 grader under hyppig omrøring til det bliver sprødt.

Drænet ymer:

1 dl ymer kommes i en sigte og drænes for vand til den bliver tyk. Smages til med lidt flormelis og citronskal

Havreflage:

35 g mælk

70 g smør

35 g glukose

100 g sukker

120 g havregryn

Mælk, smør, glukose og sukker koges til 106 grader i en gryde. Havregryn tilsættes og røres sammen.

Massen smøres tyndt ud på bagepapir og bages gylden ved 160 grader i ovn.

Anretning:

Anret lidt mandelrasp i bunden af tallerkenen, kom basilikumparfaiten ved siden af, og de små marengs kys rund omkring. Læg små toppe af den drænede ymer rundt omkring. Placer en kugle af ymersorbeten oven på mandelraspen. Læg et stykke af havreflagen oven på sorbeten. Kom de friske jordbær rundt omkring på tallerkenen og lidt friske urter som pynt hertil.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat

Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat

3
Årets restaurant: Seksstjernet fynsk spisested er blandt de slutnominerede

Årets restaurant: Seksstjernet fynsk spisested er blandt de slutnominerede

Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg

Patrick Lieffroys pighvar med hvide asparges og hollandaise med ramsløg