Til 10 personer

Fem stængler rabarber renses og snittes i små stykker sammen med fem spsk. sukker og en god vaniljestang. Ingredienserne kommes i en gryde med lidt vand.

Koges til kompot ved svag varme under låg.

Den gode chokoladekage

300 gram blød smør.

500 gram sukker.

1 stang god vanilje.

Piskes sammen i rørekeddel.

6 æggeblommer

140 gram valnødder

125 gram mel.

½ dl Appelsinjuice vendes forsigt i smør/sukkerblandingen.

6 styk æggehvider piskes stive med 1 spsk. sukker og vendes forsigtigt sammen med resten af ingredienserne.

Kagedejen hældes i en smurt form og bages ved 160 grader i cirka 30 min.

  • Af:

    Jeg er jourhavende på fyens.dk. Derudover skriver jeg også artikler til temaaviser og tillæg, der bliver udgivet på Fyn og sommetider i hele landet. Jeg har læst journalistik på Syddansk Universitet, hvor jeg i forbindelse med uddannelsen var i praktik på Fyns Amts Avis på redaktionerne i Svendborg og på Langeland.

Mere om emnet

Se alle
Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille