En kickstart på groft knækbrød. Eller topping på et stykke groft brød med stærk ost.

Denne rabarberkompot med jordbær og chili er for dem som sætter pris på det sure med det stærke og det søde.

Hvor sur og hvor stærk kompotten skal være, er op til den enkelte, så følgende er en grundopskrift, hvor der går maks en halv time fra start til kompotten står og køler af.

Du skal bruge følgende

Fire-fem stængler rabarber

Et par håndfulde jordbær

Cirka en deciliter sukker - gerne rørsukker eller muscovado

Chili

Cirka en kvart teske salt

Tip: Du kan sagtens anvende frossen rabarber og jordbær, ligesom chilien sagtens kan være tørret og/eller knust.

Sådan gør du

Skær rabarberen ud i stykker på en til to centimeter.

Hak din chili i små, fine stykker.

Kom det hele, rabarber, chili, jordbær, sukker og salt, i en gryde sat på middelvarme.

Varm ingredienserne igennem, mens du ind i mellem rør i gryden. Det tager et par minutter.

Læg låg på gryden og lad massen småkoge i cirka et kvarter. Så er kompotten færdig og skal bare køle af.

Tip: Frys gerne kompotten ned i portioner.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille