Roserne kræver meget vand, gødning og kaffe mens de vokser. Kaffe kræver en forklaring.

Gamle husråd siger, at kaffegrums under rosen nedsætter antal af lus i roser. Dokumenteret er det i al fald, at kaffegrums - som al kompost - er meget næringsrigt og gavner jordens mikroliv, og jo bedre roserne har det, jo bedre er de rustet mod sygdomme. Så ingen grums i affaldsposen!

Ud under roserne med det. Men gødning og vand er også godt. Du kan gøde roserne med den samme gødning, som du giver græsplænen. Ofte er det en NPK-gødning 12-5-14.

Roser gødes med 1 dl. pr. to kvadratmeter. Første gang var i april. Anden gang, når knopperne er klar til at springe ud, og tredje gang, efter blomstring og inden august.

Stauder skal nippes. Nip hovederne af de afblomstrede, så kommer der nye blomster, eller klip dem ned - så kommer der blomst senere på året.

Nip eventuelt også visne blomster på rododendron - det øger blomstringen til næste år.

Er der mange gule blade, kan det være mider, men også mangel på gødning. Her kan du give hver plante 20 gram svovlsur ammoniak. Husk også at forny spagnummet efter nogle år.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Undgå skadedyr

Undgå skadedyr

Hæk og græs

Hæk og græs

Farver i frugthaven

Farver i frugthaven