(1-2 personer)

Ingredienser:

1 albacoretun-steak à 60 g

4 små rejer, pillede og rensede

½ blomme

Grøn chili

Soyamayo

Spicy Soya-mirin

Tempuradej

Panko - japansk paneringsmel

Soyamayo:

2 dl mayonnaise

½ lime

3 spsk ingefærøl

5 spsk yamasa-soya.

Mayonnaisen smages til med soya, lime og ingefærøl.

Spicy soya-mirin:

5 dl soya

5 dl mirin (risvin)

5 dl rapsolie

Cayennepeber

Togarshi-chili

Sezhuan-peber

Ingefær fintrevet

Kinesisk hvidløg fintrevet

Blend alle ingredienser sammen.

Tempuradej:

1 æggeblomme

1-1½ dl iskoldt vand

100 g hvedemel

Rør æggeblommen ud i en skål. Tilsæt vand lidt ad gangen, mens du pisker, til massen skummer op.

Sigt melet i og pisk det hele forsigtigt sammen.

Varm en pande op med lidt olie til den er brandvarm. Brun albacoretunen på alle sider, den skal kun lige have stegeskorpe. Skæres ud i passende stykker.

Vend rejerne i tempuradej og derefter panko, friter til de er gyldne.

Anret albacoretun og rejerne sammen med blomme, grøn chili, soyamayo og spicy soya-mirin.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.