Det er svært at finde på ret meget negativt at sige om citronen. Den er en ren helsebringer og forebygger af alverdens sygdomme, den holder på farve i grøntsager og forhindrer oxidering af eksempelvis æbler og hvide asparges.

Det kræver lidt tålmodighed at lave denne delikatesse, men det er ventetiden værd: De salte citroner kan bruges til at afstemme smagen i næsten hvad som helst, og de er guld værd at have ved hånden, når de er klar efter cirka en måneds syltning.

Man kan tilsætte et væld af krydderier til citronerne, men det er også rart at have dem i ren tilstand.

Vær grundig med hygiejnen og opbevar sylteglasset på køl, når det har været åbnet første gang. Og start en ny portion i god tid ...

6 usprøjtede citroner

Saft af seks limefrugter og seks citroner

75 gram salt

Steriliser et patentglas. Skær de usprøjtede citroner i kvarter, men lad dem hænge sammen i bunden. Læg dem lagvis med salt i sylteglasset og hæld citron/limesaft over.

Stil i kælderen mindst en måned, gerne det dobbelte.