Nemt og godt og endnu en af de gamle opskrifter, jeg ynder at tage op. Som udgangspunkt uden vanilje, men den skal med, fordi vanilje og rabarber er en skøn kombination.

500 g rabarberstilke

½ liter vand

125 g sukker

1 stang vanilje

Skyl rabarberstilkene og skær dem i ensartede stykker med en skarp kniv. Hæld vand og sukker i en gryde og tilsæt en flækket vaniljestang. Bring vandet med sukker og vanilje i kog. Når sukkeret er smeltet, lægges rabarberstykkerne i den kogende sukkerlage, hvorefter det hele langsomt bringes til kogepunktet og simrer et øjeblik.

Tag gryden af blusset og lad den stå med låg på i cirka 45 minutter. Den færdige kompot sættes i køleskabet.

Ved servering tages rabarberstykkerne op og overhældes med lidt af lagen.

Den overskydende saft kan sies og nydes kold fortyndet med lidt vand. Rabarberkompotten er lækker med lidt fløde på, til is, til kage eller på yoghurt eller skyr.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille