Mine høns går ikke frit i maj, hvor alting spirer. Til gengæld får de en masse grønt serveret i hønsegården, og de elsker skvalderkål og mælkebøtter, og en bunke græsafklip afstedkommer jubelkluk. Efter et sundt grønt måltid kvitterer hønsene med ekstra velsmagende æg med orangegule blommer. Æggene er naturligvis guld i køkkenet, de kan for eksempel blive til medaljer, som lægges sammen med vaniljecreme og eventuelt flødeskum. Hvis medaljerne udelukkende fyldes med vaniljecreme, hvilket jeg selv foretrækker, går der en dobbeltportion vaniljecreme til 16 medaljer.

Mørdej:

200 g koldt smør

300 g hvedemel

100 g flormelis

1 knsp. salt

1 æggeblomme

1 spsk. koldt vand

Korn af 1 vaniljestang

Pynt:

Glasur - flormelis rørt op med lidt kogende vand.

Hak smørret og bland det med mel og vanilje. Tilsæt flormelis og salt. Rør æggeblommen op med vand, hæld blandingen op i skålen og saml dejen. Sæt dejen i køleskabet i to-tre timer. Man kan også lave dejen dagen før og have den liggende i køleskabet, så skal den blot tages ud cirka 20 minutter før, man skal bruge den. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og stik medaljer ud med en udstiksform. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i cirka 10 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Når kagerne er kølet af, pyntes halvdelen med glasur.

Vaniljecreme:

2 æg

2 spsk. sukker

1 spsk. maizena-majsstivelse

Korn fra 1 vaniljestang

2½ dl mælk

Bland sukker og maizena og vanilje og rør æggene i - i en lille gryde. Tilsæt mælk og kog langsomt op under omrøring. Tag gryden af blusset, når cremen tykner, og rør, til cremen er gået af kog.

Kagerne lægges sammen med kold vaniljecreme. Et lille mynteblad er ekstra pynt.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.