30 styk

Forårstravlhed gælder også konfirmationer, og vi har lige holdt sådan en dejlig fest. Når noget skal være særligt, men stadig nemt, hiver jeg grundformlen på kransekage frem; den blev brugt til konfirmationen. Opskriften kan varieres, denne gang er den blevet til hyggelige nøddehorn.

500 g ren rå marcipan

1 pasteuriseret æggehvide

3 ½ dl flormelis

Pynt:

Cirka 75 g hasselnøddekerner skåret/hakket til flager

Mørk chokolade

Marcipan, æggehvide og flormelis æltes grundigt sammen - røremaskine med dejkrog er en udmærket hjælp. Tril dejen til en pølse og skær den i 30 stykker. Tril hvert stykke til en lille pølse, rul den i hasselnøddeflager og form et horn. Læg hornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag hornene gyldne ved 180 grader varmluft; sat ind i kold ovn tager det cirka 20 minutter. Når kagerne er færdigbagt, køler de helt af, hvorefter enderne dyppes i smeltet chokolade. Læg hornene tilbage på bagepladen med bagepapir, indtil chokoladen har sat sig.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Landbohavens blommer

Landbohavens blommer