Jim Lyngvild har fingrene i flere Assens-virksomheder end de fleste. Det koster kræfter, men han ville ikke gøre noget anderledes.

Jim Lyngvild bruger de fleste ferier i sengen.

Ikke fordi han har lyst - men fordi kroppen har sagt stop. Den er bukket under for det pres, den konstant udsættes for, og derfor er det sikkert som Cocio i en pølsevogn, at Jim Lyngvild lægger sig syg, når der står ferie i kalenderen.

36-årige Jim Lyngvild er multikunstner, hvis man kalde forretning for kunst. Han har og har haft en finger i flere Assens-baserede virksomheder som Raunsborg (Plum A/S), Assens Museum og senest Bryggeriet Vestfyen.

Han forsøger flere gange at opremse de forretninger, han har skabt, men afbryder sig selv med nye projekter, han har på vej.

Hvorfor se tilbage, når der er så meget nyt at se på forude.

Jo, Jim Lyngvild er skabt til at skabe - paradoksalt nok i en sådan grad at det formentlig ender med at bryde ham ned.

- Jamen jeg dør da sikkert som 55-årig. Jeg presser mig selv hver dag. Jeg ved godt det er usundt, men det er mig. Jeg kan ikke andet - og jeg vil ikke andet. Jeg vil ikke ændre mig. Det kan godt være, at jeg har travlt, og at min krop fortæller mig det, men jeg står op hver dag til verdens fedeste liv, siger han.

Svært ved at sige nej

- Men jeg er jo nysgerrig for pokker. Når folk spørger, om jeg vil være en del af et nyt projekt, bliver jeg sindsygt nysgerrig. Mit problem er så, at jeg har meget svært ved at sige nej. Det skal jeg nok øve mig lidt på, siger Jim Lyngvild.

Fordelen ved hans person - set i den optik, at han har svært ved at sige nej - er, at han ikke har behov for at være i spidsen for alle sine projekter, når de kører.

- Det er slet ikke mig. Det er jeg hverken god til eller har interesse i.

Den slags overlader jeg trygt til andre. Så koncentrerer jeg mig om det, jeg er god til.

Blandt andet har han ansat sin mand Morten Paulsen som direktør i den succesfulde cremevirksomhed Ravnsborg.

I den forstand er det parrets barn. Det de deler, taler om og er stolte af, når det, som tilfældet er nu, er nomineret til den Danish Beauty Award.

  • 17342852_10155990747807846_5935142026828163102_n

    Af:

    Fortæller historier i ord og billeder. Twitter: @knakkergaard Instagram: klausknakkergaard / photobyknakkergaard

Mere om emnet

Se alle
Lyngvild-øl vinder igen fødevarepris

Lyngvild-øl vinder igen fødevarepris

Lyngvild klar til at indtage verden

Lyngvild klar til at indtage verden

Bævrende nervøs Lyngvild: - Jeg har et ansvar for vikingerne

Bævrende nervøs Lyngvild: - Jeg har et ansvar for vikingerne