Ørbæk: Hvis man vil bygge nyt hus i Ørbæk, er der ikke mange grunde at vælge mellem for tiden. Der er faktisk kun én ledig byggegrund - nemlig i udstykningen i Mejerivænget og i følge Nyborg Kommunes hjemmeside er den endda reserveret af en mulig køber. I den anden udstykning i Ørbæk - Spurvevej nord for Assensvej er der slet ingen ledige grunde.

Derfor vil kommunen nu udstykke nye grunde både i Mejerivænget og ved Spurvevej.

Teknisk Udvalg under byrådet har indstillet, at kommunen i 2015 gør 15 byggegrunde klar i Mejerivænget til og syv på Spurvevej.

Ifølge udspillet bliver det lidt billigere at bygge på Spurvevej end i Mejerivænget. 382,50 kr. med moms pr. kvadratmeter er udspillet til salgspris i Mejerivænget, mens nybyggere på Spurvevej kan slippe med 349 kroner.

Når salget går i gang, bliver det dog i første omgang ved budgivning, så der måske kan blive lidt "kamp" om de mest attraktive grunde.

I første omgang skal kommunen finansiere byggemodningen af de nye grunde i Ørbæk, og det kommer til at koste i omegnen af 5 millioner kroner.

Hvis man vil bygge nyt hus ved Nyborg, er der ingen problemer med at finde en grund. Selv om salget af grunde i den store Jagtenborg-udstykning så småt er kommet i gang, er langt de fleste grunde her stadig til salg.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.