Af Peter Ammitzbøll

Hundslev: For et år siden kom den første øl på gaden fra Munkebo mikrobryg, og derfra er det kun gået fremad for brygmester Claus Christensen og hans team i Munkebo mikrobryg.

- Vi har haft en helt fantastisk start, hvor vi kun har mødt opbakning fra alle omkring os, fortæller Claus Christensen.

Munkebo mikrobrygs øl er siden starten blevet produceret på et bryghus i Ringe, mens brygmesteren har ledt efter egnede lokaler i nærheden af Munkebo.

Ved et tilfælde kom Claus Christensen forbi den nedlagte mølle på Hundslevvej mellem Hundslev og Rynkeby sidst i oktober.

- Jeg så møllen og tænkte, det ser godt ud, vi ringer lige og hører. "Ja - den står ledig", svarede ejeren, og så sagde, jeg - der skal vi bo, fortæller Claus Christensen.

Der gik cirka 14 dage, så var bryghuset flyttet.

- Jeg tænker over tingene som en gammel forsker, men hvis der kommer en chance, så tager jeg den bare, griner bryggeren.

Fynsk øl fra Jylland

I første omgang er det kun administrationen, der er flyttet. Men lige så snart brygmesteren finder det rette produktionsudstyr, indretter han de gamle kornhaller til ølproduktion.

- Jeg kan ikke sige, om det tager et halvt år eller et år, men når jeg finder det rigtige produktionsudstyr, så køber vi det og begynder at producere her, siger Claus Christensen.

I mellem tiden er produktionen af øl flyttet til Grauballe Bryghus ved Silkeborg, fordi bryghuset i Ringe ikke havde kapacitet til at følge med efterspørgslen.

- Jeg har en eksportagent, der står og hopper for at sende øllet ud i hele Europa, men lige nu kan vi simpelthen ikke producere mere, siger Claus Christensen.

  • Ammitzbøll_Peter_(2015)_019

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.

Mere om emnet

Se alle
International hæder til Midtfyns Bryghus

International hæder til Midtfyns Bryghus

Ny prisregn til fynsk ølbrygger

Ny prisregn til fynsk ølbrygger

3
Meget hæder til fynsk øl: Priser øger salget

Meget hæder til fynsk øl: Priser øger salget