Om det er det ene eller andet tal, der er retvisende er ikke vigtigt, mener Trine Bramsen (S), i debatten om kriminaliteten i Vollsmose. Fyns Politi er ikke enige.

- Jeg bruger bare de officielle tal.

Sådan lyder forklaringen fra Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen. Fyns Politi har protesteret over politikerens udtalelse om, at kriminaliteten er steget i Vollsmose i Odense på trods af det såkaldte nærpoliti i området.

Fyns Politi mener nemlig, at Trine Bramsen ser for snævert på udviklingen.

For skal man vurdere, om nærpolitiet virker eller ej, bør man se på tallene for kriminalitet fra før nærpolitiet kom til i 2004 og sammenligne med i dag. Og de tal viser, at kriminaliteten samlet set er faldet, siden 2004.

I den rapport Trine Bramsen ser på, er det kun på de seneste tre år, der er medregnet. I den periode har der på grund af massive indsatser i Voldsmose været en stigning af anmeldelser. Og på den baggrund konkluderer Trine Bramsen altså, at nærpolitiet ikke virker.

Men det kan man ikke. Det siger Johnny Schou, som er politiinspektør i Fyns Politi, til Fyens.dk.

Fyns Politi har været i kontakt med Trine Bramsen, men hun fastholder, at hun blot forholder sig til, hvad hun får at vide.

- Det, vi forholder os til, er rigspolitiets samlede tal. Det er svært at gøre ret meget andet, siger hun til Fyens.dk.

Læs de officielle tal i rapporten her.

Fokus på sagen

Debatten om hvorvidt kriminaliteten går op eller ned kommer efter, Det Konservative Folkeparti fredag meddelte, at de mener, der skal mere nærpoliti ind i de danske ghetto-områder for at komme kriminaliteten til livs.

- Men det handler jo ikke om at tal-kneppe det her. Diskussionen er, om vi tror, vi løser alle problemer ved at indsætte nærpoliti, siger Trine Bramsen, som altså selv tog Vollsmose frem som et eksempel.

- Så kan vi godt have en lang diskussion om, hvilke tal vi ser på. Men alle kan da kun være glade for det, hvis kriminaliteten falder, siger hun.

Rigspolitiets tal er baseret på politiets sigtelser i området, og det mener Johnny Schou ikke er en god målestok for, hvor meget kriminalitet der i virkeligheden er.

- Antallet af sigtelser siger bare noget om, hvor mange sager, vi løser, siger han.

Får du eksempelvis stjålet en nummerplade, uden tyven bliver fundet, vil det kun figurere som en anmeldelse og ikke som en sigtelse, da der ikke er nogen at sigte, lyder ræsonnementet.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
4
Fyns Politi: Bramsen tager fejl - kriminaliteten i Vollsmose er faldet

Fyns Politi: Bramsen tager fejl - kriminaliteten i Vollsmose er faldet

13
Fynsk retsordfører: Nærpoliti har ikke mindsket Vollsmose-kriminalitet

Fynsk retsordfører: Nærpoliti har ikke mindsket Vollsmose-kriminalitet

Konservative vil have nærpoliti i alle landets ghettoer

Konservative vil have nærpoliti i alle landets ghettoer