Sejt: I 2012 valgte Dorte Møller Madsen at blive selvstændig for at undervise virksomheder i såkaldt social selling, salg og markedsføring via sociale medier på nettet

I dag bliver hun kaldt internationalt talent og har indgået kontrakt med canadisk "guru"

En af de sidste fredage i marts fik Dorte Møller Madsen fra Baaring en besked, der var lige ved at tage livet af hende.

- Jeg var ved at få X-factor-kaffen galt i halsen, da jeg læste det, lyder det fra iværksætteren.

Ovenstående kræver vidst en forklaring. Den kommer her:

I 2012 oprettede Dorte Møller Madsen Stormvind, en konsulentvirksomhed, hvor hun rådgiver firmaer i at sælge deres produkter via sociale medier som LinkedIn, Twitter, nyhedsbreve, blogs, og hvad der ellers findes af muligheder i internettets verden.

Fænomenet kaldes social selling, og Dorte Møller Madsen er god til det. Så god, at en af verdens førende eksperter på området - ja nogle vil måske kalde ham guru - canadiske Jamie Shanks, den fredag aften i marts valgte at udråbe hende som et internationalt talent inden for social selling, som man bør holde øje med. Jamie Shanks' favoritter hed listen.

- Det var en grafik, hvor han skrev, hvilke 27 personer, man bør følge inden for social selling. De øverste på listen er verdenskendte, men længere nede fik jeg pludselig øje på mig selv, lille dansker fra Baaring.

Og så røg kaffen ellers galt i halsen.

Gurus forhandler i DK

Listen er et gigantisk skulderklap inden for branchen, og i ugerne efter eksploderede antallet af besøgene på Dortes hjemmeside, og det var ikke bare små firmaer, som lige skulle se, hvem det her internationale talent er.

Og det stopper ikke her. Dorte Møller Madsen er nemlig også blevet tilbudt at blive dansk forhandler af Jamie Shanks' undervisningsmateriale, et computerprogram, man kan bruge til at undervise og certificere sælgere og marketingfolk i at sælge via sociale medier.

- Jamie Shanks spurgte mig, om jeg ville være dansk forhandler af hans program, og det har jeg sagt ja til, så nu har vi faktisk skrevet kontrakt, fortæller Dorte Møller Madsen.

Og det er lidt af et gennembrud. Undervisningsprogrammet, som hun nu er den første forhandler af i Skandinavien, bliver for eksempel brugt af den amerikanske software-gigant Oracle, som bruger det til at undervise sine 24.000 sælgere.

- Jeg har jo lavet mine egne kurser i social selling, men nu kommer jeg lige pludselig med et undervisningsprogram, som fungerer online og er gennemprøvet og internationalt anerkendt, og det betyder jo, at jeg pludselig kan blive interessant for nogle rigtig store virksomheder, fortæller Dorte Møller Madsen.

  • Af: