Forårskoncert på Ringe Bibliotek

Det ugentlige samarbejde mellem Årslev Symfoniorkester og Hindsholm Musikforenings Orkester har nu fungeret et par år til begge orkestres tilfredshed. Symfoniorkestret med ca. 35 medlemmer spiller to forårskoncerter, torsdag den 1.maj på Ringe Bibliotek kl. 19.30 og onsdag den 7. maj kl. 19.30 i Dalby Forsamlingshus.

Symfoniorkesteret spiller under ledelse af Henning Kjær, og der står både populære og mere klassiske toner på programmet. Der indledes med ouverturen til Rossinis opera ”Barberen i Sevilla”, derefter følger Adagiosatsen af Felix Mendelssohn-Bartholdys symfoni nr. 3, også kaldet ”den skotske”. På programmet står også H. C. Lumbyes Amelievals, tre danse fra Delibes ”Kongen morer sig”, et udtog af populære Andrew Lloyd Webber –melodier og J. P. Sousas march ”The Liberty Bell”.

I to af koncertens numre medvirker et par unge cellister fra Faaborg- Midtfyn Musikskole. De har været i praktik i orkesteret. Håbet er at fortsætte samarbejdet med musikskolen, så også andre unge musikudøvere kan få lejlighed til at opleve symfoniorkestret indefra.

Derudover er der to små afdelinger for hhv. orkesterets strygere og orkesterets blæsere. Strygerne spiller J. S. Bachs berømte Air og et Peder Holm –arrangement af den irske folkemelodi ”Londonderry Air”. Blæsernes afdeling består af to marcher af vidt forskellig karakter. Den ene er en fornem gammel militærmarch komponeret af Ludwig van Beethoven. Den anden er den traditionelle svenske march ”Kgl. Södermanlands Regiments March”.

Alle er velkomne.
Billetter a 50 kr. sælges ved indgangen fra kl. 19.15.

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet