Nu er der endelig gang i maskinerne i Oure Friskole og Børnehave, hvilket betyder at ombygningen af den fløj, der skal huse børnehaven og SFO med lidt forsinkelse er skudt i gang. Dette er en begivenhed, der glæder både forældre, børn og ikke mindst skoleleder Ole Folke Pedersen og afdelingsleder for børnehave og SFO, Pia Nielsen.

Da Oure Friskole i september 2012 flyttede over på den gamle Sct. Michael skole i Oure havde de oprindeligt regnet med, at børnehaven skulle følge med, senest et halvt år senere. Men skrappe krav til en moderne og godkendt børnehave, der lever op til nuværende lovgivning for institutioner, satte i første omgang en stopper for projektet, der blev noget dyrere end oprindeligt antaget.
Det lykkedes heldigvis i løbet af efteråret i tæt samarbejde med Andelskassen og skolens samarbejdspartnere, at få rejst de penge der skulle til renoveringen, og efter udbudsrunde gik entreprisen i sidste ende til entreprenør Ole Foged, der allerede kunne gå i gang lige inden jul. Oure Friskoles børnehave vil således flytte ind i de nye dejlige rammer i løbet af foråret, så snart Svendborg kommune har godkendt lokalerne til institutionsbrug.

Skoleleder Ole Folke Pedersen fortæller: Børnehaven vil sammenlagt få over 300 m2 til rådighed, hvilket betyder at vi får en godkendt børnehave til 70 børn, vores ambition er dog en børnehave på maksimalt 40 børn, fordelt i to til tre afdelinger. Det giver virkelig meget plads til at boltre sig på. Grunden til at vi vil blive på allerhøjest 40 børn er fordi vi vægter den lille og nære institution. Når børnene kommer over i vores nye moderne omgivelser, vil de igen skulle være med til morgensang hver morgen, en start som er med til at give børnene både dannelse, den danske sangskat og gode fællesskabsoplevelser.

Ole Folke understreger: I en tid hvor alt bliver lagt sammen i store enheder og centraliseres, og alt peger i retningen mod Svendborg, så ser vi os selv som en mulighed for, at kunne være med til at bevare og styrke et stærkt lokalsamfund, med velfungerende arbejdspladser og med gode tilbud til børn og forældre.
Vi stræber hele tiden efter, at levere et skoletilbud som giver børnene en stærk faglig og menneskelig ballast, mod på livet og lyst til at lære. Og som vi i al beskeden beskriver os selv, så har vi en ånd der emmer af mennesker, der VIL det de laver.

Afdelingsleder for børnehave og SFO Pia Nielsen siger:
En stor styrke ved vores børnehave er også det tætte samarbejde vi har med skolen og at være en del af den særlige kultur som Oure Friskole kan tilbyde. Det indebærer bla. at børnene bliver meget trygge ved skolen, med legepladsen og med alle voksne der er på stedet og ikke mindst, at de også oplever, at de bliver taget godt imod af de store elever i skolen. Det er meget vigtigt for os, at det er barnet der er i centrum. Vi har hele tiden en bestemt sætning for øje, nemlig at det vi belyser vokser, og her hos os belyser vi hvert enkelt barn.

Til marts starter Oure Friskole og Børnehave en førskolegruppe op, som vil køre helt frem til sommerferien. Førskolegruppen varetages af pædagog Michael Jepsen og af afdelingsleder for børnehave og SFO Pia Nielsen. Hvis man er interesseret i at høre mere om dette førskoletilbud, eller i det hele taget, at høre mere om Oure Friskoles børnehave, skal man endelig kontakte afdelingsleder Pia Nielsen på telefon 61277552.

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet