Fredag morgen er det første spadestik i arbejdet med Odenses ny cykelarena blevet taget.

I april blev det besluttet at bygge en ny cykelarena som afløser for den gamle, slidte bane, som havde sin storhedstid for årtier siden. Siden er arbejdet med at bryde den gamle cykelbane ned gået i gang, og ved det officielle spadestik fredag morgen var der ikke mange meter beton tilbage af den gamle bane.

En glad rådmand - Brian Dybro (SF) - konstaterede, at det har været en meget lang rejse frem mod realiseringen af den ny cykelarena.

Arenaen i Bolbro bliver på 7000 kvadratmeter og vil rumme både cykelbane og atletikbane. Prisen for arenaen er 73 millioner kroner, og den ventes at stå færdig i foråret 2014.

Lokale cykelentusiaster håber, at banen officielt kan indvies med et løb den 14. april 2014 klokken 14.14.

Styrker talentarbejdet

- Vi glæder os vanvittigt meget, til arenaen er færdig. Fremover slipper vi for at køre helt til Ballerup, når vi skal træne. Derfor forventer vi, at vores talentarbejde bliver styrket enormt de kommende år, siger Claus Rasmussen, formand for Cykling Odense, hvor både OL-guldvinder Lasse Norman Hansen og den professionelle bane- og landevejsrytter Alex Rasmussen har trådt i pedalerne.

- Jeg tror endda, klubber fra udlandet vil lægge deres træningslejre i Odense, når de opdager, hvor fine faciliteter vi kommer til at råde over, siger formanden for Odense Atletik, Jørgen Halkjær, i en pressemeddelelse.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
4
Åh, nej: Cykelarena udskydes igen

Åh, nej: Cykelarena udskydes igen

1
Cykelarena: Kæmpe-spær rejser sig i Odense

Cykelarena: Kæmpe-spær rejser sig i Odense

11
Afgørelse: Odense får ny cykelarena

Afgørelse: Odense får ny cykelarena