Her får du opskriften på et sikkert hit, ikke kun på Fyn, men på et hvert bord.

Men husk en ting: En brunsviger er bedst frisk fra ovnen og ikke mindst bør den nydes lun.

Du skal bruge:

Dej:

40 g gær

40 g sukker

1 tsk kardemomme

1 æg

1½ dl mælk

75 g smør

1/4 tsk salt

ca. 350-400 g mel

Fyld:

190 g mørk farin

75 g smør

1 spsk sirup

Sådan gør du:
Smuldr gæren og opløs den med sukkeret, ægget og kardemommen. Smelt smørret, tag gryden og hæld mælken i.
Hæld det i gærblandingen under omrøring.
Tilsæt saltet og ælt melet i.
Det skal hæve i 30 min.

Tænd for ovnen på 175 grader.

Efter 15 minuntter hælder du ingredienserne i en gryde og varmer op, mens du rører i det. Det skal boble lidt.
Lad det køle lidt af, mens du ruller dejen ud.

Portionen passer til en bradepande på 30 x 40 cm.
Den skal være smurt eller dækket med bagepapir.
Læg dejen i og prik med en gaffel. Fordel fyldet.

Sæt den i ovnen i ca. 17 minutter.
Hold øje med brunsvigeren, den må kun lige blive gylden.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Pricerne kårer: Bager du Fyns bedste brunner?

Pricerne kårer: Bager du Fyns bedste brunner?

Opskrift: Claus Meyer forstår den ægte fynske brunsviger

Opskrift: Claus Meyer forstår den ægte fynske brunsviger